UManresa dona la benvinguda als 95 estudiants de la Facultat de Medicina

Manresa, 17 de setembre de 2018.- Els 95 estudiants que han iniciat els estudis a la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han conegut avui dilluns les instal·lacions d’UManresa, de la Clínica Universitària i del Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic (CISARC) on es formaran durant els sis anys de carrera. Durant aquesta setmana, els estudiants participen en una setmana d’acollida per conèixer les instal·lacions on es formaran i els centres sanitaris i assistencials on duran a terme les pràctiques. Després d’un primer acte d’acollida al campus Vic, els estudiants s’han desplaçat a Manresa on han estat rebuts per la vicerectora del campus, Sílvia Mas, el director general de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut, Joan Guanyabens, i la presidenta del Comitè Executiu de la Fundació Universitària del Bages, Mercè Rosich.

Durant la recepció prèvia a la visita a les instal·lacions, Guanyabens ha posat de relleu la importància que tots els alumnes siguin conscients que la seva formació es desenvoluparà tant a Vic com a Manresa, ja que la Facultat de Medicina és un “projecte compartit” al qual UManresa hi aporta, entre d’altres coses, unes “instal·lacions de gran nivell”. De la seva banda, Mercè Rosich ha destacat la potència del campus universitari i d’una xarxa sanitària “de les més importants de Catalunya” que la ciutat posa a la disposició de la formació dels futurs metges. La vicerectora Sílvia Mas ha volgut transmetre als nous alumnes els avantatges de formar-se al CISARC i amb els seus professionals especialitzats en la metodologia de la simulació. Segons Mas, aquesta és una metodologia que permet “aprendre sense risc per als pacients i fomentar la reflexió sobre errors i encerts a partir d’un procés d’aprenentatge experiencial i aplicat”. La vicerectora ha destacat la vàlua tant dels professionals com del CISARC i el compromís del conjunt de la institució per “formar els millors metges del país”.

Durant aquesta primera setmana, els estudiants de Medicina participaran en activitats a Can Baumann (Vic), al campus Manresa i a l’espai Miramarges entre les quals destaca la primera classe magistral del curs, adreçada també als alumnes de segon curs, que anirà a càrrec de Bonaventura Clotet, director de la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la UVic-UCC. Aquesta classe magistral serà divendres, 21 de setembre, a les 9h del matí.

Grup MedicinaDSC_0214 DSC_0217 DSC_0225 DSC_0268

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Mecicina i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.