UManresa-FUB celebra la graduació de la promoció 2018 formada per 328 graduats i 21 protètics dentals

Divendres, 19 d’octubre de 2018.- UManresa-FUB ha celebrat aquest divendres l’acte de graduació dels 328 estudiants que han obtingut el títol de graduat durant el  curs 2017-2018. La majoria dels graduats de la promoció, 287, han completat la seva formació a la Facultat de Ciències de la Salut, concretament realitzant estudis d’Infermeria, Fisioteràpia, Podologia i Logopèdia, mentre que la resta, 41, són graduats de la Facultat de Ciències Socials (ADE i Educació Infantil). Com l’any passat, l’acte de graduació s’ha fet extensiu als alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Tècnic en Pròtesis Dentals. Enguany, 21 estudiants han completat la seva formació com a protètics al Campus Professional.

L’acte de graduació vol ser un reconeixement a l’esforç de l’alumnat per aconseguir un títol universitari i professional. Fins a 1.400 persones, entre alumnes i familiars, han assistit a la cerimònia al Teatre Kursaal de Manresa, que ha rebut els alumnes amb l’habitual catifa vermella. En aquesta ocasió, la institució ha volgut destacar el talent de la universitat i per aquest motiu ha encarregat la lliçó de comiat a una de les professores amb més recorregut dels estudis d’Infermeria, Montserrat Vila. La Coral Universitària, integrada per alumnes del programa FUB+GRAN, ha posat el to musical a la cerimònia, que s’ha clausurat amb el tradicional Gaudeamus Igitur.

“Un mirall per aprendre” ha estat el títol de la lliçó de comiat de la padrina de la promoció, Montserrat Vila. En el seu discurs, Vila ha demanat als nous titulats que es facin preguntes sobre què els ha portat a triar els estudis que han fet, a analitzar-se a ells mateixos perquè “aquest és el principi de tot aprenentatge, saber que la formació sempre s’adquireix des d’un prisma personal”. Vila ha convidat els estudiants a fer de “badocs” perquè “badant es mira, mirant s’observa, observant s’entén i entenent s’aprèn”. En la seva lliçó també s’ha referit a l’aportació que han fet els estudiants a la universitat i al conjunt de la societat perquè “com més forta i agosarada és l’aposta pel coneixement, més impacte professional i social es genera i més es potencia la universitat”. Vila també s’ha referit a totes les emocions que es viuen en una etapa com aquesta, emocions que van estretament lligades al procés d’aprenentatge, i finalment els ha recomanat que “sigueu exigents en tot el que feu i lluiteu pel lloc que us permeti ser qui sou i desenvolupar-vos sent fidels als vostres orígens”.

En el torn de parlaments, els representants dels alumnes, Ignacio José Dominguez, Anna Roca i Laura González, han recordat l’esforç que han suposat els anys d’estudi i han coincidit a agrair el suport del professorat, que han qualificat de “grans docents i professionals que han sabut transmetre amor i passió per la professió”.

El director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez, ha qualificat la celebració d’un “dia molt especial per compartir alegria i satisfacció”. Ha dit als nous graduats que el títol que han obtingut és “una eina” que a partir d’ara han d’utilitzar amb talent i passió i que han de continuar aprenent per avançar en la seva expertesa com a professionals. Martínez els ha demanat que en la nova etapa que inicien siguin “ciutadans crítics, compromesos i honestos i valents per no renunciar als somnis, per més difícils, complexos o impossibles que puguin semblar”. Finalment, l’alcalde de Manresa i president del patronat de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Junyent, els ha recordat que “el prestigi de la universitat està” a les seves mans perquè “els bons alumnes fan bones les universitats”.

Reconeixements als millors estudiants

En el decurs de la cerimònia de graduació s’ha fet lliurament dels premis als millors expedients acadèmics d’aquesta promoció. El millor expedient acadèmic de tota la universitat ha estat el d’Anna Roca, graduada en Infermeria. En reconeixement als bons resultats, Roca ha estat guardonada amb un premi de 600 euros que atorga el Montepio de Conductors, així com les quotes d’un any d’associat a aquesta mutualitat. En el cas de Fisioteràpia, el millor expedient ha estat el d’Aaron Segovia; el de Logopèdia, el d’Elisabet Conill; el de Podologia, el de Raül Criado; el de Gestió d’Empreses, el de Gemma Carmona; el de Mestre d’Educació Infantil, el de Laura Gonzàlez; i el de Pròtesis Dentals, el de Dalila Espinosa.

El gran nombre d’assistents ha fet que la cerimònia s’hagi hagut de celebrar, com en ocasions anteriors, en dos torns. En una primera sessió, a les cinc de la tarda, s’ha celebrat la graduació dels estudiants de Fisioteràpia i de Logopèdia. A les vuit del vespre s’ha fet una segona cerimònia per als titulats en Infermeria, Podologia, Gestió d’Empreses, Mestre d’Educació Infantil i Pròtesis Dentals.

Nous estudis al Campus Professional en marxa

5.481 estudiants s’han format i titulat en els graus universitaris que s’imparteixen a UManresa-FUB des de la creació de la Fundació Universitària del Bages, majoritàriament en titulacions de l’àmbit de les ciències de la salut. Aquest curs 2018-2019, quan encara no s’ha tancat definitivament la matrícula, la xifra d’estudiants de grau en les diferents titulacions superarà els 1.600 alumnes del curs passat. A aquests cal sumar-hi els prop de 90 estudiants del Campus Professional, que aquest curs ha començat a impartir dos nous cicles formatius de grau superior, un d’educació infantil especialitzat en ciència i experimentació i un altre d’administració i finances enfocat a la gestió d’entitats i clubs esportius, en modalitat intercentres en col·laboració amb Joviat Formació Professional Integrada.

Educació Infantil Fisioteràpia Gestió Empreses Infermeria(2) Logopèdia Podologia(2) Pròtesis Dentals

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.