UManresa es compromet amb el programa “Junts ho podem fer” de Fundación Mapfre a treballar per la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i malalties mentals

Manresa, 29 d’octubre de 2018.- Fundación MAPFRE i la Fundació Universitària del Bages han signat un conveni segons el qual acorden col·laborar en activitats específiques per posar en marxa programes d’inserció laboral adreçats a col·lectius de persones amb discapacitat intel·lectual i/o malalties mentals en el marc del programa “Junts ho podem fer-Juntos Somos Capaces”, impulsat per Fundació MAPFRE des de fa casi una dècada.

L’acord contempla organitzar trobades empresarials per fomentar la sensibilització i informació a les empreses de la Catalunya Central de les potencialitats d’inserció d’aquestes persones i per fer difusió de bones pràctiques empresarial en aquest àmbit. La Fundación MAPFRE preveu, a través de l’acord, aportar finançament al programa “Junts ho podem fer-Juntos Somos Capaces”, a les entitats socials del territori que hi col·laboren i a la Fundació Universitària del Bages perquè desenvolupi accions formatives, a través de pràctiques pre-laborals, a persones de l’entorn amb aquest tipus de discapacitat. Finalment, el conveni pretén posar en contacte les entitats socials col·laboradores del programa amb els centres que imparteixen formació en l’àmbit d’acció social, psicologia i psiquiatria per facilitar les pràctiques reglades i curriculars dels seus estudiants.

De la seva banda i paral·lelament a la seva funció docent i acadèmica, la Fundació Universitària del Bages és una institució implicada en les activitats i campanyes de sensibilització dirigides a atendre les necessitats de col·lectius amb dificultats d’inclusió. Una mostra d’aquesta implicació ha estat la posada en marxa, ara fa tres anys, d’un programa formatiu pioner en l’àmbit universitari, el programa UniversiMÉS, adreçat a persones amb discapacitat intel·lectual.

El conveni l’han signat aquest dilluns, 29 d’octubre, Pere Salazar, representant de Fundación MAPFRE pel territori, i el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez.

Durant l’acte, Pere Salazar ha agraït a la Fundació Universitària del Bages l’oportunitat de mostrar “el seu compromís amb la plena integració de les persones amb més necessitats i el seu suport a la formació i al futur professional d’aquestes persones”. En aquest sentit, també ha assenyalat la importància d’aquest tipus d’iniciatives, que “contribueixen al benestar i a la igualtat d’oportunitats d’aquestes persones, que en general, es troben en risc d’exclusió social i en situació de desocupació de llarga durada”.

DSC_0252

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.