El simulacre d’accidents de múltiples víctimes i catàstrofes de la FUB torna a mobilitzar més de 150 persones

28 de maig de 2014  Alumnes del Màster en Emergències Extrahospitalàries i del curs d’especialització universitària d’Accidents de Múltiples Víctimes i Catàstrofes posaran a prova els seus coneixements en una nova edició del Simulacre d’Accidents de Múltiples Víctimes i catàstrofes que es durà a terme a les instal·lacions del Campus Universitari el dia 31 de maig.

El simulacre mobilitzarà, com en anteriors edicions, prop de 150 persones, de les quals 36 són alumnes del Màster i 11 del curs. A aquests cal sumar-hi uns 80 voluntaris que faran el paper de víctimes en l’incident i el professorat del Màster i el curs, personal del SEM, Protecció Civil, TSC ambulàncies, Ambulàncies La Pau, Creu Roja i l’Escola de Maquillatge Anna Flores.

El simulacre s’iniciarà cap a les dues de la tarda. A aquella hora, els alumnes, que desconeixen per quin tipus d’emergència se’ls activarà, hauran d’estar distribuïts pels diferents serveis d’emergències que col·laboren en el simulacre. Durant el matí i migdia, a la FUB, s’hauran fet els preparatius de l’escenari dels fets, així com la caracterització dels voluntaris a qui s’ha de maquillar com a ferits.

Susanna Simó, metgessa i coordinadora del Curs i del simulacre, explica que aquesta activitat té com a objectiu que els alumnes apliquin els coneixements teòrics que han adquirit durant la seva formació. ‘Han de ser capaços de gestionar una desproporció de ferits en relació amb els pocs recursos dels quals disposaran’, afegeix Simó. El que s’aconsegueix habitualment és ‘desbordar els alumnes’ perquè s’adonin que, en un cas d’aquestes característiques, el més important és abordar primer la gestió i després l’atenció sanitària. ‘El que volem és que aquesta gestió els surti malament perquè d’aquesta manera poden extreure’n experiència i crear memòria per si mai els toca participar en una situació similar, conclou.

El simulacre es clourà amb un brífing en el qual participen tots els alumnes i el professorat per avaluar els errors comesos i posar sobre la taula com s’hauria d’haver actuat per tenir èxit en la gestió i atenció sanitària en la situació plantejada.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Escola de Formació Contínua i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.