La pluja fa encara més real el simulacre d’emergències de múltiples víctimes i catàstrofes de la FUB

31 de maig de 2014 La pluja ha ajudat a fer encara més real la quarta edició del simulacre d’accidents de múltiples víctimes i catàstrofes de la Fundació Universitària del Bages (FUB). La cinquantena d’alumnes que avui posaven a prova els coneixements adquirits en el Màster en Emergències Extrahospitalàries o en el Curs d’Especialització Universitària d’Accidents de Múltiples Víctimes i Catàstrofes han hagut d’atendre, sota una intensa pluja, el centenar de ferits que ha provocat l’accident d’un autobús que, per una explosió del motor, ha perdut el control i ha col•lidit contra la terrassa d’una cafeteria i contra un vehicle que circulava. La pluja ha complicat les tasques de rescat dels turistes que viatjaven en el bus i ha obligat a tenir en compte els possibles casos d’hipotèrmia dels ferits que eren a l’exterior del bus.

Un any més, els organitzadors del simulacre han aconseguit l’objectiu de desbordar els alumnes en una situació d’emergència amb moltes persones ferides i pocs efectius i mitjans per a atendre-les. Al final del simulacre, de les tres víctimes mortals previstes inicialment, n’han resultat mortes fins a set. Segons Susanna Simó, metgessa i coordinadora del simulacre ‘ha anat molt bé perquè la pluja ha fet la situació encara més real i hem aconseguit que es produís un caos que els alumnes no han sabut gestionar’. Precisament aquest és l’objectiu d’aquest simulacre, que hi hagi un descontrol per part dels alumnes. Un cop realitzat, alumnes i professorat fan una anàlisi de la gestió que s’ha fet i de l’atenció sanitària per posar de relleu els errors comesos perquè els alumnes els recordin i ‘no els tornin a cometre  en el cas que hagin d’afrontar una situació real’.

El simulacre ha mobilitzat unes 150 persones, de les quals una cinquantena eren alumnes i prop d’un centenar eren voluntaris que han fet de ferits. Una vegada més, la FUB ha comptat amb la col•laboració de personal del SEM, Protecció Civil, TSC ambulàncies, ambulàncies La Pau, Creu Roja i l’Escola de Maquillatge Anna Flores.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Ciències de la Salut, Escola de Formació Contínua, General i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.