Estudiants d’Esparreguera, Barcelona i Manlleu guanyen la 18 edició dels Premis UManresa a Treballs de Recerca de Batxillerat

Manresa, 29 de maig de 2019.- Mariona Porta i Georgina Molero de l’Institut El Cairat d’Esparreguera, Ariadna Verdú del Col·legi Maristes Sants-Les Corts i Marta Madrid, de La Salle Manlleu, han estat les guanyadores de la 18 edició dels Premis UManresa a Treballs de Recerca de Batxillerat, que s’han lliurat aquesta tarda. Porta i Molero han guanyat el primer premi de la modalitat de Ciències de la Salut, un premi que patrocina Catalana Occident, amb el treball titulat “Elaboració d’un complex bioindicador colorimètric per evitar el malbaratament d’aliments a les nostres llars”. El jurat de la modalitat d’Educació, patrocinada per Control Group, ha decidit atorgar el primer premi al treball d’Ariadna Verdú, del Col·legi Maristes Sants-Les Corts, pel treball titulat “Under advertising stereotypes”. Finalment, en la modalitat d’Economia i Empresa, patrocinada per DENSO, la guanyadora ha estat Marta Madrid, pel treball titulat “Smart Cities: les ciutats del futur”. Totes les guanyadores han rebut un premi de 700 euros, a més de la docència gratuïta per a un primer curs de qualsevol de les titulacions de grau que s’imparteixen a UManresa.

A banda dels tres premis també s’han concedit tres accèssits de 300 euros cadascun a Jordi Greoles del Col·legi Lestonnac de Barcelona pel treball “Estrès replicatiu derivat de la inhibició de les proteïnes TLK1, TLK2 i PARP, i de la mutació de BRCA1 per tractar el càncer de mama”; Gemma Madrid de La Salle Manlleu pel treball “Projecte Manlleu Educa”; i Mariona Noguera de l’Institut Miquel Martí i Pol de Roda de Ter pel treball “Women’ Secret, estudi d’empresa i anàlisi de la campanya publicitària”.

Aquesta edició de la convocatòria dels Premis UManresa a Treballs de Recerca de Batxillerat ha rebut un total de 49 treballs. D’aquests, 19 competien en la modalitat de Ciències de la Salut, 16 ho feien en la d’Economia i Empresa i 14 en la d’Educació. El lliurament dels premis s’ha fet en el decurs d’un acte que ha tingut lloc a la Sala d’Actes de l’edifici principal, que ha comptat amb conferència del director de la Fundació Centre Tecnològic de Manresa, Juanjo Martin, titulada “La interdisciplinarietat tecnològica i la seva importància en els nostres projectes de futur”.

Durant la seva intervenció, Juanjo Martín s’ha referit a la necessitat de treballar des de la interdisciplinarietat, de treballar en xarxa i col·laborant amb gent de diferents especialitats i àrees; de la importància de l’observació, el mètode científic i del pensament crític; i de formar-se per ser bons gestors de projectes. De la seva banda, la vicerectora del campus Manresa de la UVic-UCC i degana de la Facultat de Ciències Socials, Sílvia Mas, ha esperonat els joves guanyadors a mantenir viva la curiositat i a continuar-se preocupant, com demostra el contingut dels seus treballs, per temes importants i essencials per a la societat. L’acte ha comptat també amb la presència de la regidora d’Universitats de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich.

Premis batxillerat UManresa 01 Premis batxillerat UManresa 02 Premis batxillerat UManresa 03 Premis batxillerat UManresa 04 Premis batxillerat UManresa 05 Premis batxillerat UManresa 06

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.