UManresa simula un xoc entre un tren i un vehicle per posar a prova els estudiants del Màster d’Emergències i del curs d’IMVC

Sant Vicenç de Castellet.- Prop de 150 persones s’han mobilitzat aquest dissabte en una nova edició del Simulacre d’Emergències que organitza el Centre Internacional de Formació Contínua d’UManresa per avaluar els coneixements dels estudiants del Màster d’Emergències Extrahospitalàries i dels alumnes del curs d’Incidents de Múltiples Víctimes i Catàstrofes. En aquesta ocasió, l’acció ha consistit en simular un xoc entre un vehicle i un tren i s’ha dut a terme a les instal·lacions de Can Padró, a Sant Vicenç de Castellet. Entre les víctimes hi havia més d’una cinquantena de persones voluntàries i entre els estudiants, una seixantena de persones més entre les quals hi havia bombers professionals, tècnics d’emergències sanitàries, infermers i metges.

L’objectiu del simulacre és posar els estudiants del màster i del curs en una situació similar a la que es produiria en un accident real. La intenció és que els estudiants es vegin desbordats i que això interfereixi en les seves decisions i actuacions. Posteriorment a la intervenció, estudiants, professorat i observadors avaluen les accions dutes a terme per analitzar-ne els errors. D’aquesta manera s’aconsegueix que l’alumnat adquireixi una experiència vivencial de la qual aprendre i recordar errors per evitar tornar-los a cometre.

En aquesta ocasió, el balanç final del sinistre ha estat de quatre víctimes mortals, dues més de les que s’havien previst que hi haurien si l’actuació hagués estat la correcta. També s’han evacuat 17 persones amb pronòstic molt greu, quan inicialment n’estaven previstes només 12. L’error més greu és que les dades finals no han concordat i que en el procés d’evacuació s’han acabat perdent i no registrant una vintena de persones.

El simulacre ha estat possible gràcies a la col·laboració dels voluntaris, Creu Roja, Protecció Civil, Transport Sanitari de Catalunya, Guàrdia Urbana, l’Institut Català de la Salut de la Catalunya Central i l’equip de maquillatge d’Esther Castellana.

simulacre emergències 204 simulacre emergències 217 simulacre emergències 221simulacre emergències 227 simulacre emergències 232 simulacre emergències 241

simulacre emergències 149 simulacre emergències 143 simulacre emergències 139simulacre emergències 242simulacre emergències 244simulacre emergències 259simulacre emergències 264simulacre emergències 271simulacre emergències 277simulacre emergències 279simulacre emergències 294simulacre emergències 298simulacre emergències 305simulacre emergències 329simulacre emergències 344

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Centre Internacional de Formació Contínua i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.