UManresa, Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA graduen la segona promoció del programa UniversiMÉS

Manresa, 25 de juny de 2019.-  Els 36 estudiants que aquest curs 2018-2019 han participat en el programa UniversiMÉS han rebut aquest dimarts els diplomes que acrediten la seva formació. D’aquests 36 estudiants, 17 completen el cicle de dos cursos que componen el programa i la resta continuaran la formació durant el curs que ve.

UniversiMÉS és una iniciativa pionera per integrar i normalitzar la presència de persones amb discapacitat intel·lectual a la universitat impulsada conjuntament per Ampans i per UManresa-Fundació Universitària del Bages gràcies al suport de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i de BBVA. A l’acte de lliurament de diplomes hi han assistit els estudiants i les seves famílies, el membre del Patronat de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, Joan Badia, el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez, el director territorial de BBVA Catalunya, Xavier Llinares, i el president d’Ampans, Sebastià Catllà. També el director dels estudis d’ADE de la Facultat de Ciències Socials, Jordi Conca, que ha fet de padrí de la promoció i que ha estat l’encarregat de pronunciar la lliçó de comiat. L’acte també ha comptat amb la intervenció de dos dels estudiants d’aquesta promoció, Eva Rodríguez i Marc Bravo, que han parlat en representació de tots ells.

Conca ha encoratjat els estudiants a “continuar aprenent” i els ha recordat que ja formen part de la universitat i que han de continuar sent “persones competents, ciutadans crítics i compromesos i, sobretot, mantenint la il·lusió i l’actitud de superació que teniu”. El professor i director del grau en ADE ha volgut destacar que UniversiMÉS és un programa que és una mostra d’un autèntic compromís social de la universitat, un compromís que “no pot ser ni una quota, ni una foto de cara a la galeria, ni una línia d’un pla estratègic. Ha de ser un treball diari i específic i amb continuïtat dins de les organitzacions”. La coordinadora del programa, Laia Cladellas, ha agraït la tasca del professorat, que han “incrementat el desig d’aprendre dels alumnes i els han fet persones més competents”. De la seva banda, Joan Badia, patró de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, ha afirmat que ha percebut “la il·lusió del plaer d’aprendre en els ulls dels estudiants” i ha posat de relleu la tasca que duu a terme la universitat per “potenciar els talents especials i diferents que té cadascú”. Xavier Llinares ha refermat el compromís de BBVA de continuar apostant per un programa com aquest, “del que sempre marxem rebent més del que aportem”. En nom d’Ampans, Sebastià Catllà, ha destacat que el compromís que hi ha al voltant d’aquest programa per part d’entitats i institucions és un “compromís que no es troba a tot arreu” i per això, ha dit, aquest és un projecte “d’èxit”. Finalment, el director general de la FUBages, Valentí Martínez, ha volgut assenyalar com d’extraordinari és la celebració d’un acte com aquest en un entorn universitari. Martínez ha volgut reconèixer el mèrit i l’esforç que ha comportat per a cadascun dels alumnes “arribar on sou ara”.

UniversiMÉS és un programa que es va posar en marxa l’any 2016 amb l’objectiu de contribuir a ampliar els coneixements culturals i socials d’aquestes persones. Durant la seva formació, a més de conèixer l’actualitat del món en general i de l’entorn en el qual viuen, els alumnes treballen continguts relacionats amb l’economia, la cultura i la creació artística, la salut i la psicologia. Els estudiants assisteixen a sessions formatives de tres hores de durada que es fan cada quinze dies a la universitat i que inclouen sortides per complementar els continguts que es treballen a l’aula. El professorat està vinculat a la institució universitària i compta amb el suport i assessorament de professionals que els ajuden a adaptar els continguts a les característiques del col·lectiu.

El programa consta de dos cursos, un d’iniciació i un de continuació. Les matèries que s’hi han treballat han estat el màrqueting; economia domèstica, sistema financer i impostos; fiscalitat i documentació laboral; marc jurídic; art i cultura; entendre la discapacitat; comprendre el món d’avui; i introducció a l’estètica. L’equip de professors que ha impartit els continguts ha estat format per Marta Tiñena, David Sanclimens, Natxo Tarrés, Joan Villaplana, Jordi conca, Jordi Rojas, Marc Bernadich, Núria Serrat i Gemma Prat. A més de les classes a la universitat, els estudiants han participat en altres activitats durant aquest curs com un escape room, una visita al Forn de la Calç, una visita al Parlament de Catalunya i una altra a la Fundació Alícia a Món Sant Benet.

DSC_0048 DSC_0061 DSC_0088 DSC_0094 DSC_0104 DSC_0105 DSC_0118 DSC_0124 DSC_0191 DSC_0196

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.