UManresa acomiada la tercera promoció de Tècnics Superiors en Pròtesis Dentals

Manresa, 28 de juny de 2019.- El Campus Professional UManresa ha celebrat avui divendres l’acte de graduació de la tercera promoció de Tècnics Superiors en Pròtesis Dentals. En aquesta ocasió s’han graduat 23 dels 25 estudiants que han optat per fer estudis de formació professional en un entorn universitari. Aquesta és la primera vegada que el Campus Professional celebra un acte de graduació per reconèixer l’esforç dels estudiants de CFGS. Fins ara s’havien graduat en la cerimònia que se celebra cada tardor per acomiadar els estudiants de grau. L’acte d’avui ha comptat amb la presència de la vicerectora del campus Manresa de la UVic-UCC, Sílvia Mas, el qui ocuparà la plaça de regidor d’Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament de Manresa, Toni Massegú, la responsable del Campus Professional UManresa, Sílvia Crespiera i la coordinadora del Cicle, Anna Gonzàlez. La lliçó de comiat a la promoció ha anat a càrrec de l’odontòleg i protètic dental, Pep Serra, que va ser un dels impulsors de l’arrencada dels estudis a UManresa.

Malgrat haver completat la formació teòrica, la majoria dels estudiants continuen aprenent aquest ofici durant el període de pràctiques, que s’allargarà durant tot el mes de juliol. Dels 23 estudiants d’aquesta promoció, cinc d’ells han optat per realitzar el curs en format dual, tots ells amb una beca remunerada. L’opció dual permet que part de la formació es dugui a terme en laboratoris especialitzats de les empreses Dentek, Avinent, Rock, Ballesdent i Unió tècnic dental.

Aquesta tercera promoció ha estat formada majoritàriament per dones (75%) i la majoria, un 70%, procedents de cicles formatius de grau mig i de grau superior, principalment de la família sanitària (higiene bucodental i cures auxiliars d’infermeria).

Més formació professional a la universitat

El Cicle Formatiu de Grau Superior de Tècnic en Pròtesis Dentals va ser el primer que va començar a impartir UManresa quan va apostar per introduir la formació professional a l’oferta d’estudis. Aquest curs 2018-2019 l’oferta ha crescut amb dos CFGS més: un de Tècnic Superior en Educació Infantil que especialitza les estudiants per treballar la ciència a les aules dels més petits, i un altre de Tècnic Superior en Administració i Finances amb una especialització en la gestió d’entitats esportives que s’imparteix conjuntament amb Joviat Formació Professional Integrada. L’any que ve, a la cerimònia de graduació de final de curs del Campus Professional, s’hi afegiran la trentena d’alumnes que actualment estan fent el primer curs d’aquests estudis.

DSC_0167 DSC_0173 DSC_0191 DSC_0216 DSC_0226 DSC_0232 DSC_0234 DSC_0248 DSC_0271 DSC_0295 DSC_0319

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Campus professional i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.