El CISARC assessorarà Serveis de Salut Integrats Baix Empordà en la implementació de la metodologia de la simulació

Manresa, 2 de juliol de 2019.- El Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic (CISARC) del campus Manresa de la UVic-UCC assessorarà Serveis de Salut Integrats Baix Empordà en el procés d’implementació de la metodologia de la simulació, que es posarà en marxa el proper mes d’octubre i que es calcula que culminarà al cap d’un any. Aquest servei d’assessorament s’ha concretat en el conveni que han signat avui el director-gerent Fundació Hospital de Palamós – Serveis de Salut Integrats Baix Empordà, Xavier Pérez, i el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez. Aprofitant la signatura del conveni, Pérez, acompanyant del responsable de formació de l’Hospital de Palamós, Francisco Rodrigo, i de l’adjunt d’Infermeria, Xavier Arrebola, han visitat les instal·lacions de la Clínica Universitària i les obres d’ampliació del CISARC que s’estan realitzant des del mes de juny.

Amb l’objectiu de garantir una bona implementació de la simulació, la responsable del CISARC i experta en aquesta metodologia, Aida Camps, s’incorporarà al comitè de simulació dels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE). A més, serà imprescindible que les persones de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà que facin d’interlocutores amb el CISARC s’hagin format en aquesta metodologia realitzant o bé el Postgrau o bé el Màster Universitari en Simulació i Seguretat del Pacient de la UVic-UCC. A més, l’acord també estableix que totes les activitats formatives que en simulació que realitzi SSIBE es faran a través del Centre Internacional de Formació Contínua del campus UManresa.

A canvi de l’assessorament, la SSIBE assumeix el compromís de col·laborar amb el CISARC aportant facilitadors de simulació, compartint casos clínics o aparells per al desenvolupament de la simulació al campus UManresa.

El CISARC

El Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic es va posar en funcionament l’any 2015. Des de llavors ha treballat en la formació de professionals de la salut i de les ciències socials i ha servit com a instrument per testar nous processos i protocols de millora d’organitzacions i empreses, tant de l’àmbit de la salut, com del món de l’empresa.

A banda de la formació directa de professionals, el CISARC ofereix serveis de consultoria, testos d’usabilitat, creació d’escenaris simulats de suport a la recerca, lloguer d’espais i un laboratori d’innovació de TIC i salut.

DSC_0431 DSC_0435

Aquesta entrada s'ha publicat dins de CISARC i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.