Sor Lucía Caram defensa la responsabilitat social de les empreses com una obligació en una conferència a la FUB

9 de juny de 2014  La responsabilitat social ha de formar part de l’ADN de l’empresa. No pot ser ni una moda ni una opció, sinó que en aquests moments ha esdevingut una obligació. Així ho ha defensat aquest dilluns la directora de la Fundació Rosa Oriol i monja dominica, Sor Lucía Caram, que ha pronunciat la conferència ‘Socialment responsables, essencialment justos?’ dins el cicle FUB Empresa davant d’una norantena d’assistents. Caram ha afirmat que en aquests moments, ‘les empreses seran socialment responsables i essencialment justes o no seran’.

En la seva xerrada, Sor Lucía ha parlat de la responsabilitat social com un element transversal, que ha d’implicar totes les persones que integren una empresa i que forma part d’una nova fórmula d’organització social, una vegada s’ha demostrat que l’estat del benestar ha fracassat. Caram ha defensat unes relacions humanes que siguin el fonament de les relacions econòmiques i no a l’inrevés, com ha succeït fins ara.

La directora de la Fundació Rosa Oriol ha reconegut que algunes empreses viuen la responsabilitat social com una moda i que l’apliquen superficialment, sense que això tingui incidència de forma transversal en tota la comunitat que en forma part. En aquests casos, ha dit, es tracta d’empreses que són conscients dels beneficis de la responsabilitat social, ja que en aquests moments és un concepte que ven. De tota manera, ha dit, l’empresa que no apliqui bé el concepte i ho faci només per obtenir beneficis, acabarà caient.

Sor Lucía Caram ha demanat també responsabilitat i coherència als consumidors que demanen responsabilitat social a les empreses. La religiosa ha recordat que els consumidors podem ajudar a pressionar a favor d’empreses socialment responsables consumint els seus productes i no els d’empreses que no ho siguin. També ha apostat pels productes de proximitat, sense intermediaris que n’encareixin els preus

En resposta a les preguntes del públic ha reconegut que ha rebut pressions, especialment des de la política i no tant des de la institució eclesial i religiosa. Segons Caram, als polítics no els agrada que critiqui que la nova infanta Leonor tingui un sou mentre hi ha nens que es passen dies sense poder menjar o que desmenteixi les xifres del ministre Montoro sobre la probresa infantil a Espanya.

SONY DSC SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Empresa i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.