UManresa dedica una jornada a posar en contacte estudiants d’ADE amb empreses on fer-hi pràctiques

Manresa, 24 d’octubre de 2019.- El grau en ADE de la Facultat de Ciències Socials del campus Manresa de la UVic-UCC ha acollit avui una nova edició de la Jornada d’Empreses ADE -Prèmium amb l’objectiu de ser un punt de trobada de les empreses del territori que col·laboren amb la universitat en la formació dels graduats. La jornada és també el moment en el qual es posen en contacte els estudiants d’ADE acollits al programa Prèmium amb les empreses on podran fer-hi les pràctiques. En aquesta ocasió hi han participat 31 estudiants i 26 empreses. Tots els estudiants han estat entrevistats per les empreses interessades en oferir feina i formació als futurs graduats. Han estat entrevistes curtes, d’entre 10 i 15 minuts, algunes de les quals s’han fet via Skype. Un cop fetes totes les entrevistes, cada empresa escull els tres estudiants que considera més adequats segons les seves necessitats. L’assignació final es farà en els propers dies tenint en compte tant la tria de l’empresa com la de l’estudiant i a partir d’aquell moment ja es podrà formalitzar el conveni de pràctiques, de 300 hores de durada, que podran començar el dia 4 de novembre.

Les empreses Prèmium que aquest any han participat en la borsa de treball són Althaia, Ampans, Aneto, Arfe Arderiu Consultors, Ausa, Busquet – Economistes Auditors, Cervera i Gonfaus Associats, Control Sistemes, Denso Barcelona, Deporvillage, Fundació Universitària del Bages, Funderia Condals, Gros – Monserrat, Grup Gamma, Grup Vilardell Purtí – Avinent, Industrial Shields, Inoxforma, L’Agrícola Regional – Monestir de Montserrat, Oliva Torras, Regió7 – Edicions Intercomarcals, Sala Team, Santasusana – Corredoria assegurances, Sensus Auditoria, Tecnium – Casals Cardona Industrial, Tous i UVE Solutions.

La Jornada d’Empresa ADE – Prèmium ha inclòs una conferència oberta tant a empresaris com estudiants que ha anat a càrrec de l’economista José Maria Gay de Liébana. Liébana ha parlat de l’actual moment econòmic, que segons ha dit es caracteritza per un estancament secular, un bloqueig comercial amb mesures proteccionistes, una crisi als països emergent, un creixement que no és inclusiu i una acceleració dels canvis tecnològics. Tot plegat, ha dit, genera “frustració ciutadana”. Segons Gay de Liébana, la situació econòmica dels Estats Units és resultat de la seva inversió en R+D+I, motiu pel qual acumulen fins a 382 premis Nobel. En aquest sentit, l’economista ha afirmat que no hi ha cap empresa Europea que formi part del llistat d’empreses tecnològiques que dominen el mercat i ha definit el continent europeu com un “parc temàtic perquè ens visitin. Europa no pinta res”. En el cas d’Espanya, ha explicat, la concentració de l’activitat econòmica a l’entorn de la construcció i el turisme ha fet que s’hagin descuidat altres sectors econòmics i per això actualment no hi ha ni inversió ni ocupació de qualitat. A més, ha afegit, s’està cometent una estafa social amb els joves, “a qui estem fent cotitzar a la Seguretat Social sense dir-los que no podran cobrar la pensió”.

El programa ADE Prèmium ofereix als estudiants d’Administració i Direcció d’Empreses tot un seguit d’avantatges afegits, que inclouen pràctiques remunerades en empreses, formació gratuïta en anglès i cursos d’una segona llengua estrangera a partir de tercer curs de grau. En l’actualitat, el programa compta amb la col·laboració d’un total de 37.

DSC_0490 DSC_0509 DSC_0520 DSC_0563 DSC_0583 DSC_0609 DSC_0615 DSC_0620 DSC_0638

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Empresa i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.