La Jornada per impulsar una xarxa local de business angels es clou amb el compromís de continuar endavant amb la iniciativa

Divendres, 25 d’octubre de 2019.- “Això d’avui no serà una anècdota. La universitat insistirà i empenyerà per fer realitat la posada en funcionament d’una xarxa local de business angels”. El director d’Innovació i Recerca del campus Manresa de la Uvic-UCC, Xavier Gironès, s’ha adreçat així als assistents a la jornada que s’ha dut a terme avui a la universitat, impulsada conjuntament per la Cambra de Comerç de Manresa, l’Ajuntament de Manresa, ACCIÓ de la Catalunya Central i UManresa-FUB. La jornada ha aplegat una trentena de persones interessades en aquest projecte. La jornada ha comptat amb el testimoni de dos integrants de la Xarxa Bagi, la xarxa de business angels que funciona a les comarques gironines, Jordi Vilagran i Josep Prat, que han explicat els orígens i el funcionament de Bagi als assistents. Després d’escoltar l’experiència gironina, representants de totes les institucions i entitats organitzadores han participat en una taula rodona sobre la necessitat de disposar d’inversors que ajudin a impulsar projectes estratègics per al territori.

El balanç que s’ha fet d’aquesta primera acció ha estat molt positiu. Segons el director dels estudis d’ADE d’UManresa, Jordi Conca, hi haurà una segona trobada per continuar treballant en aquest projecte i segurament consistirà en una formació adreçada a persones interessades en fer inversions. Precisament, Bagi Girona va néixer a partir d’una formació en la qual van coincidir bona part dels integrants de la xarxa, que està formada per persones molt diverses i de diferents àmbits professionals. Conca ha explicat que s’ha constatat la necessitat de disposar d’una xarxa com aquesta i la voluntat dels assistents d’implicar-s’hi.

L’impuls d’una xarxa d’inversors territorials forma part de les propostes del plantejament del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial, que coordina l’Ajuntament de Manresa i en el qual hi participen UManresa-FUB, Sant Andreu Salut, l’Institut Català de la Salut de la Catalunya Central, l’EPSEM-UPC, CTM-Eurecat, Ampans i el Consell Comarcal del Bages. Aquest projecte compta amb el suport de la Cambra de Comerç de Manresa, ACEBA i la Fundació TIC Salut Social. El Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial vol convertir la comarca en un pol d’innovació en el sector de la salut i social. Per fer realitat aquest objectiu és necessari comptar amb empreses i persones disposades a invertir i per aquest motiu el projecte contempla accions per impulsar la creació d’una xarxa d’inversors territorial. No obstant això, el naixement d’una xarxa de business angels no necessàriament aniria vinculada només a aquest projecte.

DSC_0491  DSC_0499  DSC_0519

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Empresa, General, Recerca i innovació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.