El Servei d’Idiomes d’UManresa amplia l’oferta i diversifica la metodologia dels cursos per al curs 20-21

Manresa, 1 de setembre de 2020.- El Servei d’Idiomes d’UManresa ha obert el termini d’inscripció i matrícula per al curs 2020-2021. De la nova oferta, en destaca la incorporació de nous monogràfics i també la diversificació de modalitats, amb opcions presencials, semipresencials i online. Pel que fa als nous monogràfics, s’oferten tres cursos d’anglès per millorar diferents competències comunicatives, un curs d’introducció al xinès i cursos d’iniciació a l’alemany i a l’italià. La inscripció estarà oberta fins el dia 25 de setembre. Durant el curs 2019-2020, 611 persones han seguit els cursos generals, especials, monogràfics i in-company del Servei d’Idiomes.

El curs 2019-2020 va haver d’adaptar-se a les mesures derivades de la pandèmia de la CoViD-19 i finalitzar en format online. Segons la responsable del Servei d’Idiomes, Nancy Lee, això ha comportat un gran esforç i agilitat per part dels docents per adaptar-se a una metodologia que no estava prevista, ja que els cursos estaven plantejats per a un format presencial. Aquesta experiència i també la dels cursos intensius d’estiu, que s’han impartit online, ha permès diversificar els formats per a la formació que s’iniciarà el proper mes d’octubre. Lee explica que “ens hem adonat que la flexibilitat de l’oferta és molt important i durant el confinament tots hem comprovat que hi ha diverses maneres d’ensenyar i aprendre idiomes: online, blended o presencialment i per això volem oferir als estudiants totes les possibilitats amb l’objectiu que puguin triar la que millor s’adapti a les necessitats i circumstàncies de cadascú”.

En la línia de la diversificació de l’oferta s’han incorporat tres cursos monogràfics nous de llengua anglesa. Es tracta de cursos pensats per a persones que volen mantenir actiu l’ús de la llengua, però sense haver-se de comprometre a la formalitat d’un curs acadèmic amb els corresponents exàmens i proves dels estudis oficials. Un d’aquests monogràfics és “Articulate: English pronunciaton”, adreçat a persones que volen millorar la seva pronunciació. El segon dels monogràfics d’anglès és “English through lyrics”, que ofereix una manera divertida per aprendre i refrescar l’anglès a través de cançons que permeten treballar gramàtica, vocabulari i pronunciació. Finalment, pel que fa a aquesta llengua, s’impartirà el monogràfic “Represent: Business English” per a persones que necessiten fer presentacions o intervencions públiques en anglès en un àmbit empresarial. D’altres anys es mantenen el curs monogràfic d’Oral Skills i un d’especialitzat en temes de salut, infantesa i emprenedoria.

L’oferta de cursos generals inclou tots els nivells d’anglès, des de l’A1 fins al C2. Tots aquests cursos incorporen, en cas de superar-los, una acreditació final que – en funció dels nivells – està oficialment reconeguda per a diverses finalitats: requisit del B2 pels estudiants de grau, participació en programes de mobilitat internacional (tipus Erasmus) o formació permanent del professorat del departament d’Ensenyament, per exemple. Tots els cursos que s’impartiran en horari de matí, seran online. La resta seran presencials i en alguns nivells, hi ha oferta semipresencial. Pel que fa a l’alemany, també s’ofereixen cursos presencials dels nivells A1 i A2.

Pel que fa als monogràfics, a més de la nova oferta en anglès, s’hi incorporen un curs d’introducció al xinès i un d’iniciació a l’italià. D’italià s’impartiran també els nivells A2 i C2, de Rus, des del nivell introductori fins al B1 i de japonès, des de la introducció fins a l’A2. Tots els cursos del Servei d’Idiomes s’adrecen a persones majors de 16 anys, formin part o no de la comunitat universitària. L’oferta es completa amb els cursos de català i castellà, adreçats principalment a estudiants que són de fora i que volen conèixer aquestes dues llengües.

La inscripció als cursos es pot formalitzar en aquest enllaç.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Servei d'idiomes i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.