Prop de 70 treballs opten a la tretzena edició dels Premis FUB a treballs de recerca de batxillerat

16 de juny de 2014  La Fundació Universitària del Bages (FUB) lliurarà el dia 19 de juny la tretzena edició dels Premis FUB a treballs de recerca de Batxillerat. Dels 69 treballs que opten al premi, 43 participen en la modalitat de Ciències de la Salut, 10 ho fan a la d’Economia i Empresa i 16 a la d’Educació. Tant en el camp de les Ciències de la Salut com de l’Educació, el nombre de treballs supera el de l’any anterior. En el d’Economia i Empresa, la xifra és gairebé idèntica de la de l’any passat.

El lliurament dels premis tindrà lloc a les sis de la tarda i com és habitual, inclourà una conferència, que en aquesta ocasió anirà a càrrec d’Ignasi Ribas, investigador de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya i del CSIC i director de l’Observatori Astronòmic del Montsec. La conferència de Ribas duu per títol ‘Hi ha algú allà a fora? Buscant vida més enllà del Sistema Solar.

La dotació dels premis és de 700 euros per a l’alumne, la docència gratuïta per a un primer curs de qualsevol de les titulacions de grau que s’imparteixen a la FUB i 150 euros per a l’institut d’on provingui l’alumne guanyador. També s’atorga un accèssit de 300 euros en cada modalitat. El Premi de Recerca de Batxillerat de Ciències de la Salut està patrocinat pel Grup Catalana Occident, el d’Economia i Empresa per Pirelli i el d’Educació pel col·lectiu Tertúlies a la Cuina.

El principal objectiu d’aquesta convocatòria és incentivar, promoure i reconèixer l’esforç que fan els alumnes dels instituts i centres d’ensenyament secundari en l’elaboració d’aquests treballs, que són obligatoris per a tots  els estudiants de Batxillerat. Per a la FUB també representa una manera d’acostar-se com a institució universitària als seus potencials futurs alumnes: estudiants que completen el batxillerat. Els premis són una oportunitat per donar a conèixer entre aquests joves, que provenen d’instituts d’arreu de Catalunya, els estudis de Grau que imparteix la FUB, que en l’actualitat són Infermeria, Fisioteràpia, Podologia, Logopèdia, Educació Infantil i Gestió d’Empreses.

Més de 400 treballs en 13 anys

Des que es van posar en marxa aquesta convocatòria, la FUB ha rebut un total de 452 treballs d’instituts d’arreu de Catalunya, una xifra que reafirma la consolidació de la convocatòria.

Fa un any, la FUB va reconèixer els treballs “Genètica: la màgia de l’atzar’, ‘Invertir amb risc, em farà guanyar més diners?’ i ‘Les claus de l’èxit en l’educació’ de Cristina Gómez de l’institut Regissol de Santa Maria de Palau Tordera, Gerard Vilarmau de l’institut Castell de Quer de Prats de Lluçanès i Alba Portes de l’Institut Lluís Vives de Barcelona, respectivament. Els accèssits van ser per als treballs  ‘La Salut més enllà de la malaltia: el cas de la PKU’ de Laura Busquet Raich de l’Institut Alexandre de Riquer de Calaf; a ‘Grup Inditex, un miracle?’ de Mireia Obrador i Font de l’IES Bosc de la Coma d’Olot; i a ‘Let’s speak English! An approach to the way English is taucht in our schools’ de Maria del Mar Tous Fernández de l’Institut El Cairat d’Esparreguera.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Ciències de la Salut, Educació, Empresa i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.