Els efectes dels embotits en la salut, el lideratge i treball en equip en sèries de televisió i la dislèxia, temes dels treballs guanyadors dels Premis FUB de recerca de batxillerat

19 de juny de 2014  La Fundació Universitària del Bages (FUB) ha lliurat aquest dijous, 19 de juny, la tretzena edició dels Premis FUB a treballs de recerca de Batxillerat en un acte que ha tingut lloc a la Sala d’Actes de la institució universitària. El jurat de la convocatòria ha reconegut tres treballs dels àmbits de les Ciències de la Salut, l’Economia i l’Empresa i de l’Educació, a més d’atorgar tres accèssits. En aquesta edició hi participaven 69 treballs realitzats per 79 joves estudiants d’instituts d’arreu de Catalunya.

El treball guanyador en la modalitat de Ciències de la Salut ha estat ‘Embotits: engolint la nostra salut’, de Marta Vilademunt, del Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic. L’accèssit en aquesta categoria ha estat per Malina Emanuela de l’Institut Castellbisbal pel treball titulat ‘Afecta l’escoliosi a l’autoconcepte i a la qualitat de vida?’. La dotació d’aquest premi està patrocinada per Catalana d’Occident.

En la modalitat d’Economia i Empresa, el jurat ha decidit atorgar el primer premi al treball ‘Realitat o ficció? Lideratge, motivació i treball en equip de sèries de televisió’, de Joana Sneyers de l’Institut Ronda de Lleida. L’accèssit ha estat per Marc Berruezo i Albert Pedrol, de l’Institut El Cairat d’Esparreguera, pel treball ‘The Right Path, The Right Ad?’. El patrocini d’aquests premis és de l’empresa Pirelli.

El treball guanyador del premi de l’àmbit d’Educació és ‘La dislèxia: un calaix de sastre’, de Clàudia Abella, de l’Institut Ramon Turró i Darder de Malgrat de Mar. L’accèssit s’ha concedit a Berta Puig, Elisabet Mengot i Sandra Lorenzana de l’Institut El Castell d’Esparreguera pel treball titulat ‘Petits científics’. El premi està patrocinat pel col·lectiu Tertúlies a la Cuina.

Abans del lliurament dels Premis, Ignasi Ribas, investigador de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya i del CSIC i director de l’Observatori Astronòmic del Montsec ha pronunciat la conferència titulada ‘Hi ha algú allà a fora? Buscant vida més enllà del Sistema Solar’.

La dotació dels premis és de 700 euros per a l’alumne, la docència gratuïta per a un primer curs de qualsevol de les titulacions de grau que s’imparteixen a la FUB i 150 euros per a l’institut d’on provingui l’alumne guanyador. Els accèssits tenen una dotació de 300 euros.

El principal objectiu d’aquesta convocatòria és incentivar, promoure i reconèixer l’esforç que fan els alumnes dels instituts i centres d’ensenyament secundari en l’elaboració d’aquests treballs, que són obligatoris per a tots  els estudiants de Batxillerat. D’altra banda, per a la FUB, és una via per acostar-se als seus potencials futurs alumnes: estudiants que completen el batxillerat. Els premis són una oportunitat per donar a conèixer entre aquests joves, que provenen d’instituts d’arreu de Catalunya, els estudis de Grau que imparteix la FUB, que en l’actualitat són Infermeria, Fisioteràpia, Podologia, Logopèdia, Educació Infantil i Gestió d’Empreses.

Més de 400 treballs en 13 anys

Des que es va posar en marxa la convocatòria d’aquests premis, la FUB ha rebut un total de 452 treballs d’instituts d’arreu de Catalunya, una xifra que en consolida l’interès entre estudiants i professorat de secundària.

SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Ciències de la Salut, Educació, Empresa, General i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.