El programa per a majors de 55 anys d’UManresa, FUB+GRAN, adapta les propostes formatives a la pandèmia

Manresa, 11 de desembre de 2020.- El programa FUB+GRAN per a persones majors de 55 anys que organitza el Centre Internacional de Formació Contínua d’UManresa reprendrà l’activitat el proper mes de gener amb una oferta formativa adaptada a la situació provocada per la pandèmia. Aquesta edició contempla activitats presencials i online. Les presencials es reserven per a persones que hagin participat en anteriors edicions del programa, mentre que les que es faran online estan obertes a qualsevol persona que hi estigui interessada. També serà presencial el curs introductori “Comprendre el món d’avui”, que han de seguir totes les persones que es vulguin incorporar al programa i accedir a la resta de formacions presencials. Les activitats programades, tant les que es desenvoluparan presencialment com les que es faran en línia, començaran durant el mes de gener i s’allargaran fins al mes de març. En funció de l’evolució de la pandèmia, a partir del mes de març s’oferiran nous cursos adreçats a persones majors de 55 anys que tinguin interès a continuar formant-se.

Una oferta variada de continguts

Els temes que s’abordaran en aquest primer trimestre de manera presencial per a persones que ja hagin fet el curs introductori tractaran d’antropologia, bioètica i festes i tradicions de Catalunya. L’oferta online oberta a tothom ha programa dues formacions, també trimestrals, sobre biologia en temps de pandèmia i el virus com a filosofia.

Un programa de llarg recorregut

Aquesta serà una edició atípica d’un programa que va començar durant el curs 2012-2013, coincidint amb l’Any Europeu de l’Envelliment, amb el doble objectiu d’ajudar les persones grans a millorar el seu coneixement i comprensió del món i ajudar-les a adquirir l’hàbit de dedicar part del temps lliure a l’estudi i l’entrenament intel•lectual. Des de llavors, el programa ha anat evolucionant des dels itineraris temàtics que es van oferir en les primeres edicions, fins a una oferta formativa adaptada als interessos i inquietuds dels participants. De fet, un dels trets característics del programa és la participació dels alumnes en la decisió sobre els continguts que es programen.

Des de la primera edició, el programa ha estat un èxit de participació amb un grup d’estudiants fidel, algun dels quals assisteixen a les classes setmanals des de llavors. A banda d’això, la interacció entre els participants en el programa i el professorat ha derivat en activitats paral•leles, com la creació d’una coral, d’un club de lectura o d’un cinefòrum que enguany no s’han pogut posar en marxa a causa de les restriccions per evitar el contagi de la CoViD-19.

Responsabilitat social

El programa FUB+GRAN s’emmarca dins de la política de responsabilitat social de la institució universitària manresana. És una iniciativa més que dona compliment al compromís d’arrelament a l’entorn i de contribució, amb la pròpia expertesa, a la millora de les condicions i la qualitat de vida de la gent que hi viu.

Imatge d’arxiu de la inauguració de la darrera edició del programa FUB+GRAN
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Centre Internacional de Formació Contínua i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.