El nombre de beques concedides a alumnat d’UManresa – FUB va créixer en un 22% durant el curs 2020-2021

Manresa, 14 de setembre de 2021.- El campus Manresa de la UVic-UCC va gestionar el curs passat un total de 271.486 euros en beques pròpies, de les quals se’n van beneficiar 209 persones que estudien a la institució. Aquesta xifra representen 49.103 euros més que el curs 2019-2020 i un increment del 22%. Dels ajuts concedits destaquen els 148.000 euros corresponents als ajuts del programa ADE Prèmium per a les pràctiques en empreses, els 62.000 euros de les beques UManresa – FUB i els 30.000 dels ajuts UManresa – CaixaBank. A aquests imports cal sumar-hi els 398.631 euros de les beques concedides pel Ministeri d’Educació, els 28.758 corresponents a les beques Erasmus, els 73.116 dels ajuts de Fundae i els 2.350 de les beques Modolell-Calderó de la UVic-UCC i de les Beques Santander “Tecnología/Conecta”.

Tenint en compte el conjunt de beques, 711 persones que estudien a la institució s’han beneficiat de les diferents línies públiques i privades d’ajut a l’estudi a les quals es poden acollir l’alumnat tant de grau, com de Cicles Formatius de Grau Superior, Màsters, Postgraus i de programes específics, com la iniciativa UniversiMÉS adreçada a persones amb discapacitat intel·lectual i que es financia gràcies a les aportacions de BBVA i la Fundació Antigues Caixes Catalanes.

Ajuts per als estudis de ciències socials i premi a les bones trajectòries escolars

Amb l’objectiu de promocionar l’accés als estudis de la Facultat de Ciències Socials (Grau en Administració i Direcció d’Empreses i Grau en Mestre d’Educació Infantil), des del curs passat, el campus Manresa de la UVic-UCC concedeix les beques Talent-Socials. Aquest ajut representa un descompte del 40% en la matrícula de primer curs a tot l’alumnat que accedeixi als estudis amb una nota igual o superior a 8,5, tant si accedeix al grau des de Batxillerat com si ho fa des d’un CFGS. Fins ara, aquest era un ajut limitat a un nombre determinat d’estudiants. Des d’aquest curs, la beca es concedeix a totes les persones que compleixin aquest requisit.

D’altra banda, la UVic-UCC estrena aquest curs les Beques UAT (Universitat a l’Abast de Tothom), de les quals se’n poden beneficiar totes les persones que estudien a qualsevol dels campus universitaris. Aquests ajuts tenen com a finalitat ajudar joves estudiants de Batxillerat i de CFGS amb bones trajectòries escolars però baixes expectatives de realitzar un grau universitari per problemes econòmics o situació de risc d’exclusió social. En aquest cas, les candidatures per a l’obtenció de la beca s’han de presentar des dels centres d’ensenyament secundari. Aquests ajuts es poden sol·licitar encara fins al dia 21 de setembre.

Personal de Secretaria Acadèmica d’UManresa informa sobre els ajuts i beques durant la darrera Jornada de Portes Obertes
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.