Empreses del Bages coneixen el nou projecte universitari conjunt entre Manresa i Vic

15 de juliol de 2014 Les empreses del Bages han conegut avui de primera mà el nou projecte universitari de la Catalunya Central, fruit de la federació de la Fundació Universitària del Bages i la Fundació Universitària Balmes (titular de la Universitat de Vic), en el marc d’un esmorzar empresarial organitzat per la Cambra de Comerç de Manresa. Dos dels seus responsables, Valentí Martínez, director general de la FUBages, i Josep Terradellas, secretari de la FUBalmes, han explicat les claus del procés que ha donat lloc a la creació de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (Uvic-UCC). La federació universitària és una estructura de coordinació i cooperació que dóna resposta a la voluntat de totes dues institucions de guanyar dimensió i abast territorial. Per a la Fundació Universitària del Bages, a més, suposa disposar d’una major autonomia i flexibilitat de la que tindria si continuava com a centre adscrit a la UAB.

L’aposta per la internacionalització i la recerca són alguns dels principals objectius de la nova entitat que mantindrà l’autonomia dels dos patronats i, per tant, també, l’autonomia en la gestió dels propis recursos. Martínez ha insistit en què “no estem parlant d’un procés de fusió ni d’absorció, sinó d’una federació on cada centre manté la independència”. Un dels principals projectes en què s’està treballant és la creació d’una facultat de Medicina que, segons ha explicat Terradellas, vol donar resposta a la manca de professionals que es preveu que hi hagi a partir de l’any 2025.

El president de la Cambra, Pere Casals, ha destacat la importància del projecte per a la comarca del Bages i per al conjunt de la Catalunya Central, bo i subratllant que és un apropament entre Manresa i Vic que no hauria estat possible sense unes bones infraestructures. Terradellas ha expressat la voluntat que la “Uvic-UCC sigui un element vertebrador de la Catalunya Central i Septentrional”, mentre que Martínez ha remarcat que “amb aquest projecte s’apropen per primera vegada dues ciutats que sempre han viscut d’esquena”.

SONY DSC SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, UVic-UCC i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.