El Servei d’Idiomes de la FUB supera el mig miler d’alumnes i amplia oferta

11 d’agost de 2014  El Servei d’Idiomes de la Fundació Universitària del Bages (FUB) ha tingut durant el curs 2013-2014 més de mig miler d’alumnes, concretament 440 que han seguit els cursos durant el període acadèmic i 72 més que han realitzat els cursos intensius d’estiu. Es tracta d’un dels serveis de la institució universitària amb més creixement i projecció interna i externa a causa de l’augment de la demanda d’aquest tipus de formació especialitzada. Per aquest motiu, la FUB aposta per adaptar-se a les necessitats de l’alumnat i de cara al curs 2014-2015 oferirà més cursos, de més nivells i amb noves franges horàries.

Les principals novetats en l’oferta per al curs 2014-2015 afecten bàsicament els cursos d’anglès, que són els més demandats. La programació inclou un curs de preparació per a l’examen del Proficiency  que s’impartirà als vespres. Es tracta del nivell més alt d’anglès que estableix el marc europeu (C2). La nova oferta inclou també dos cursos semipresencials que es faran els dissabtes al matí de nivell 3 i nivell 5. Finalment s’oferiran cursos d’anglès en horari de matí adreçats a persones que treballen a la tarda i que necessiten un horari adaptat a la seva situació laboral. En franja de matí s’oferiran cursos dels cinc primers nivells d’anglès. Aquesta nova franja horària s’afegeix a les que han funcionat durant aquest curs: la de migdia i la de tarda/vespre.

Més monogràfics

A més d’aquests cursos, l’oferta de formació d’anglès es completa amb monogràfics. De cara al curs que ve s’estrenen dues propostes: Business English i Activate your English totes dues pensades per millorar les habilitats comunicatives. Aquests monogràfics se sumen als que s’impartien fins ara: Slow English, Oral Skills i Supercharge your English.

Pel que fa a la resta de llengües, el Servei d’Idiomes ha programat cursos d’alemany de primer i segon nivell en horaris de migdia i vespre i de francès, fins al tercer nivell, en les mateixes franges horàries. (Com a novetat, aquest curs s’impartiran, per primer cop, cursos d’italià de nivell 2 i 3).

L’oferta es completa amb els cursos  gratuïts de català i castellà bàsic per als alumnes de fora de Catalunya  que s’incorporen aquest curs a la FUB i un curs de nivell D que imparteixen professors del Centre de Normalització Lingüística Montserrat a les instal·lacions universitàries.

Aquest serà el primer any que els cursos del Servei d’Idiomes de la Fundació Universitària del Bages tindran el reconeixement  de la nova UVic-UCC.

El període de matrícula per als cursos s’obrirà el dia 2 de setembre i es tancarà el dia 22 del mateix mes. La inscripció es podrà fer a través de la pàgina web.

 

L’usuari del Servei d’Idiomes

Dels 440 alumnes que va tenir el servei d’Idiomes el curs 2013-2014, el 50,9% són persones externes a la institució universitària. La tendència constata un creixement del nombre d’alumnes externs, però també del nombre d’alumnat que estudia a la FUB que necessiten estar preparats per als nous requeriments de coneixement i domini d’idiomes que es fan en l’àmbit universitari i laboral.

Des que es va posar en marxa el Servei d’Idiomes el curs 2010-2011, s’ha passat d’impartir quatre cursos a oferir-ne 29; de 93 alumnes a 440; i de tenir 3 professors als 15 que hi imparteixen classe actualment.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Servei d'idiomes i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.