Èxit de la primera edició dels matins d’experimentació de la FUB a les escoles

26 d’agost de 2014  Una vintena d’escoles i llars d’infants del Bages, el Barcelonès, l’Anoia, el Ripollès, el Baix Llobregat, la Segarra, el Maresme i el Vallès Occidental han participat en la primera edició dels Matins d’experimentació a les escoles, una nova proposta que han posat en marxa els estudis d’Educació Infantil de la Fundació Universitària del Bages (FUB) durant el curs 2013-2014. Es tracta d’una iniciativa que aprofita part del material elaborat pels alumnes del Grau en Educació Infantil per a la Fira d’Experimentació per a infants de 0 a 6 anys, de la qual ja se n’han celebrat tres edicions. D’aquesta manera es dóna una sortida i una utilitat a tot un seguit de material que té com a objectiu provocar la curiositat, les preguntes i l’experimentació dels infants.

Els Matins d’Experimentació a les escoles ha estat una proposta que s’ha difós entre escoles bressol i escoles i que s’adreçava a infants del cicle infantil. Una mestra, titulada a la FUB, s’ha encarregat de contactar amb els centres i de portar-los el conjunt de propostes elaborades, que, generalment, s’han disposat en espais grans, com gimnasos o poliesportius, perquè nens i nenes hi interactuessin lliurement, sense més límit que respectar els materials i procurar no fer-los malbé.

La primera edició dels Matins d’experimentació a les escoles, una proposta que tindrà continuïtat el curs vinent, ha tingut una molt bona valoració entre els docents que les han portat a les escoles. Susana Masó, de l’Escola Bressol l’Alegria de Sant Vicenç dels Horts, explica que ha estat una ‘molt bona iniciativa. En el nostre cas ja estem treballant en aquesta línia i utilitzant aquesta mateixa metodologia que proposaven els materials de la FUB i ens ha servit per adonar-nos que ho el que fem té sentit . En altres casos, els docents han destacat de la proposta el fet que els hagi donat idees per treballar a l’aula en l’àmbit de l’experimentació, experimentant amb situacions o materials que fins ara no s’havien plantejat utilitzar.

Activitats per a infants

Els Matins d’experimentació se sumen a les propostes que els estudis d’Educació Infantil fan per aprofitar el potencial dels futurs mestres i els mestres formats a la FUB i posar-los al servei de la comunitat. Propostes d’èxit que ja formen part del calendari d’activitats de la ciutat adreçades als infants, com la Fira d’experimentació per a nens i nenes de 0 a 6 anys, o bé el Campus Infantil per a infants de 0 a 8 anys, del qual aquest any se n’ha fet la tercera edició. En la Fira d’Experimentació del 2013, hi van participar 240 infants, mentre que el Campus Infantil del 2014 ha aplegat 47 nens i nenes.

SONY DSC SONY DSC IMG_2126

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Educació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.