108 alumnes d’educació infantil de la FUB fan pràctiques a 50 escoles per viure l’inici de curs

17 de setembre de 2014  50 centres escolars de les comarques del Bages, Anoia, Berguedà, Solsonès, Osona, Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Occidental i el Garraf compten, des d’aquesta setmana, amb el suport d’un centenar d’alumnes dels estudis de grau en Educació Infantil de la Fundació Universitària del Bages. Es tracta d’estudiants de tercer i de quart curs que, al mateix temps que fan un suport a les escoles en aquests primers dies de classe, aprenen com és el procés d’adaptació als centres escolars dels alumnes de cicle infantil (P3, P4 i P5).

A més de les escoles catalanes, els alumnes de quart curs d’Educació Infantil poden optar per fer pràctiques fora de Catalunya. Aquest curs sis alumnes han triat aquesta opció: dos aniran a fer-les al Principat d’Andorra i quatre a la regió italiana de Pistoia, on fa molts anys que desenvolupen un model d’educació infantil de molt d’èxit i amb reconeixement a nivell mundial.

L’estada de les alumnes de tercer es perllongarà durant les dues primeres setmanes de curs escolar. L’objectiu és que les futures mestres entrin en contacte directe amb aquest període d’adaptació, un dels de més complexitat al llarg del curs. Després d’aquesta primera estada intensiva, aquestes alumnes tornaran als centres tots els dijous i les tres primeres setmanes de gener. Pel que fa a les estudiants de quart curs, les pràctiques es duen a terme tots els divendres fins al 24 d’octubre, a més de cinc setmanes intensives entre octubre i novembre.

Les estades pràctiques constitueixen una part important del programa formatiu dels estudis d’Educació Infantil de la Fundació Universitària del Bages. S’inicien a primer curs, quan les alumnes van a les escoles per entrar en contacte amb el funcionament de les etapes formatives d’infantil i primària. Les alumnes de segon fan les pràctiques a les llars d’infants, amb nens i nenes de 0 a 3 anys. Aquestes pràctiques es realitzen durant el segon semestre del curs.

Educació infantil-tv3 010 Educació infantil-tv3 011 Educació infantil-tv3 019 Educació infantil-tv3 026 Educació infantil-tv3 034

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Educació i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.