El sistema educatiu finlandès obre el sisè Cicle obert de conferències educatives de la FUB

6 d’octubre de 2014  Els estudis d’Educació Infantil de la Fundació Universitària del Bages (FUB) han convidat l’expert Xavier Melgarejo a parlar d‘’El sistema educatiu de Finlandia’ per inaugurar la sisena edició del Cicle Obert de Conferències Educatives, adreçat tant a alumnes dels estudis com a qualsevol persona interessada en el món de l’educació. El cicle s’inicia aquest dimecres, 8 d’octubre, a les sis de la tarda, a la Sala d’Actes de la FUB. Xavier Melgarejo dirigeix el Col·legi Claret de Barcelona, és llicenciat en Psicologia i doctor en Pedagogia. És autor del llibre ‘Gràcies, Finlàndia’.

Aquesta serà l’única conferència del cicle que es durà a terme dins d’aquest primer trimestre d’activitat acadèmica. Les xerrades es reprendran el dia 28 de gener amb una conferència sobre la passió per investigar. El 12 de febrer, Mara Davoli, pedagoga de l’escola italiana Pablo Neruda de Reggio Emilia, parlarà de ‘La cultura de la infància i la cultura de la ciutat’. La quarta conferència tractarà de ‘La petita infància i la ciutat’ i anirà a càrrec de membres de l’equip educatiu de l’escola Kinder de Barcelona. El cicle es tancarà el 28 d’abril amb la xerrada ‘D’Ullastrell a l’Antàrtida’, a càrrec d’Antònia Fernàndez, mestra especialitzada en la pràctica matemàtica i col·laboradora dels estudis d’Educació Infantil de la FUB.

Paral·lelament al cicle de xerrades, els estudis han organitzat un nova edició del curs Escoles Singulars, que en aquesta ocasió es dedicarà a estudiar i treballar els casos d’espais exteriors singulars vinculats amb el món de l’educació. Aquest cicle inclourà, a més de les conferències, tot un seguit de sortides per conèixer espais com l’Escola Cavall Fort de Sant Cugat del Vallès, l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis i el Centre d’art contemporani i sostenibilitat El forn de la Calç de Calders. La inscripció al curs té un preu de 40 euros amb un petit descompte per alumnes d’Educació Infantil, mestres d’escoles que tenen conveni de pràctiques amb els estudis i participants de l’edició anterior.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Educació i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.