Gairebé 2.000 alumnes participen en el concurs de sensibilització sobre salut cardíaca ‘Posa-hi cor’ que promouen FUB i Mútua Manresana en benefici de la Marató de tv3

16 d’octubre de 2014  Els IES Cal Gravat i Pius Font i Quer, les escoles Renaixença, Oms i de Prat, Sant Ignasi, Ave Maria, Joviat, Sagrat Cor, La Font, Bages, l’Espill i Jeroni de Moragas ja han expressat la seva intenció de participar en el concurs ‘Posa-hi cor’, una iniciativa conjunta de la Fundació Universitària del Bages (FUB) i Mútua Manresana que té com a principal objectiu sensibilitzar nens i joves sobre les malalties del cor i la salut cardíaca. Així, és preveu que prop de 2.000 infants i joves de la ciutat dediquin una estona del seu temps a pensar sobre la importància d’un estil de vida cardiosaludable, mentre preparen un treball artístic en alguna de les tres modalitats: dibuix, vídeo digital i relat curt. La convocatòria s’emmarca en les accions de Manresa Mobilitza’t amb la Marató, que s’encarrega de coordinar les activitats que s’organitzen des de la capital del Bages per donar suport i recollir fons per a la Marató de TV3, que en l’edició de 2014 es dedicarà a les malalties del cor. La Marató se celebrarà el dia 14 de desembre.

Els organitzadors calculen que la xifra de participants augmentarà en els propers dies, ja que hi ha temps de presentar treballs fins el dia 24 d’octubre. A més de les escoles, en el concurs també hi pot participar qualsevol persona, sense límit d’edat, i a títol individual.

L’objectiu del concurs és potenciar l’expressió artística com a mitjà per explicar les diferents maneres de tenir cura del cor. El concurs inclou tres modalitats de participació: treballs en dibuix per a nens i nenes des dels 3 fins als 11 anys; treballs en vídeo per a joves i adults a partir de 12 anys i relats breus, també per a nois i noies i adults a partir de 12 anys.

El concurs compta amb la col·laboració d’experts en cada matèria que participaran en la convocatòria com a jurat. Així, Àngels Freixanet, Anna Martí i Gabriel Lemkow avaluaran els treballs de dibuix; Isa Casanova, Gerard Quinto i Esteve Soler conformen el jurat dels treballs en vídeo; i Joan Barbé, Genís Sinca i Núria Farizo avaluaran els relats breus.

Un dels al·licients de la convocatòria és que les obres guanyadores del concurs serviran com a element de divulgació de la propera campanya de la Plataforma Manresa Mobilitza’t per la Marató de TV3.

Tots els premis per als guanyadors estan relacionats amb activitats saludables i de proximitat, des de sortides en bicicleta, fins a activitats esportives o àpats. També es farà un sorteig d’un pack de material esportiu per a tots els centres escolars que hi participin.

El veredicte del concurs es donarà a conèixer el dia 7 de novembre i es lliurarà el dia 14 de novembre en una festa a la sala Stroika.

Tota la informació del concurs ‘Posa-hi cor’ es pot consultar al web de Manresa Mobilitza’t per la Marató: www.mmmarato.com.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.