L’educació fora de les aules, eix de les VI Jornades de diàlegs educatius de la FUB

17 de novembre de 2014  Els estudis d’Educació Infantil de la Fundació Universitària del Bages celebren, el dia 22 de novembre, la sisena edició de les Jornades de Diàlegs Educatius. Aquesta nova trobada de docents, estudiants de magisteri i persones interessades en el món de l’educació, tractarà sobre l’aprenentatge fora de les aules i comptarà amb la presència de persones que s’han especialitzat en la innovació educativa en aquest àmbit, així com amb la de docents que han desenvolupat experiències concretes que es presentaran durant la Jornada.

Amb el títol ‘Aprendre més enllà de l’aula’, les jornades pretenen ser un espai ‘de debat  reflexió i intercanvi d’experiències sobre com es poden aprofitar les moltes oportunitats educatives que ofereix l’entorn, entès en un sentit molt ampli, des del pati de l’escola a les places, camins o institucions del poble o tota la riquesa de l’entorn natural’, explica la directora dels estudis d’Educació Infantil, Montserrat Pedreira.

La xerrada inaugural de la Jornada, que es farà a dos quarts de deu del matí, anirà a càrrec de Carme Alemany, mestra, directora i cap d’estudis durant molts anys de l’escola El Roure Gros, de Santa Eulàlia de Riuprimer. Alemany, que el curs passat va participar en el cicle ‘Escoles Singulars’ de la FUB, pronunciarà la xerrada titulada ‘L’entorn, de l’estímul a la indagació en llibertat’. L’escola que dirigeix ha estat reconeguda amb un gran nombre de premis de ciència i matemàtiques per la implantació d’un model escolar innovador basat en les ciències.

Després de la conferència s’iniciarà la presentació d’experiències relacionades amb l’aprenentatge fora de l’aula d’escoles de Rellinars, Mediona, Sant Pol de Mar, Sant Julià de Ramis, Manresa, Barcelona i Vilanova del Camí. També s’hi presentaran experiències com el projecte ‘A les places’ de Granollers o les que es desenvolupen al Forn de la calç de Calders.

La cloenda de les Jornades anirà a càrrec d’un altra experta en educació. Heike Freire, autora del llibre i del bloc ‘Educar en verde’, pronunciarà la xerrada titulada ‘Crecer con la vida: la importància del juego espontáneo al aire libre para el benestar infantil’. Freire és llicenciada en Psicologia i Filosofia per la Universitat de París i ha assessorat projectes per a l’administració francesa des de l’Institut d’Educació Permanent de París. És experta en innovació educativa, a més de periodista i escriptora i autora de nombrosos articles. Actualment dirigeix la revista Mente Sana.

Aquesta trobada de docents, estudiants i persones interessades en l’educació s’ha consolidat després de cinc edicions impulsades pels estudis d’Educació Infantil de la Fundació Universitària del Bages, que des dels seus inicis han apostat per impulsar la reflexió i el debat entre els professionals del sector sobre qüestions relacionades amb la innovació educativa. En la passada edició hi van participar 190 persones, de les quals una setantena eren alumnes d’Educació Infantil, que gràcies a les jornades tenen l’oportunitat d’interactuar amb mestres en actiu. ‘

poster-VI-jornades-final

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Educació i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.