UManresa convoca de nou premis per reconèixer els treballs d’alumnes de batxillerat i de cicles formatius de grau superior

12 de gener de 2015. La Fundació Universitària del Bages, que aquest any estrena la marca UManresa, ha convocat una nova edició dels Premis per a Treballs de Recerca de Batxillerat i per als de Síntesi d’estudiants de Cicles Formatius de Grau Superior. Aquesta és la catorzena edició dels primers i la segona que es convoca per distingir els treballs dels alumnes procedents de la formació professional. La convocatòria és fruit de la voluntat de la institució universitària de reconèixer l’esforç que fan aquests alumnes per introduir-se al món de la recerca i, també, als professors que els acompanyen en aquest procés.

En el cas dels Premis UManresa a treballs de recerca de batxillerat es poden presentar treballs en tres modalitats: ciències de la salut, economia i empresa i educació. Cadascún dels premis compta amb un patrocinador. En el primer cas, Catalana Occident, en el segon Pirelli i en el tercer Control Sistemes. Els premis estan dotats amb 700 euros per al guanyador i la docència gratuïta per a un primer curs de qualsevol de les titulacions de grau que s’imparteixen a UManresa per als autors del treball. A més, l’institut del qual prové el treball guanyador rep un premi de 150 euros. En totes les modalitats es destinen 300 euros a un accèssit per a un altre dels treballs presentats.

Hi poden participar estudiants de segon curs de batxillerat d’arreu de Catalunya i els treballs s’han de presentar abans del dia 10 d’abril de 2015.

Pel que fa als Premis UManresa a treballs de síntesi de cicles formatius de grau superior les modalitats també són ciències de la salut, economia i empresa i educació. La dotació dels premis per als guanyadors és la mateixa que en el cas dels treballs de recerca de batxillerat: 700 euros per als alumnes, un primer any de docència gratuïta en les titulacions d’UManresa i 150 euros per a l’institut. En aquest cas no hi ha accèssit i el patrocini va a càrrec de la institució universitària. Els terminis de presentació de treballs acaba el dia 29 de maig de 2015.

Aquesta serà la segona edició de la convocatòria de premis als treballs de síntesi, que en la primera va quedar deserta. La convocatòria és una aposta de la universitat per reconèixer i posar en valor el treball i l’esforç que fan els alumnes de formació professional. Es pretén, així, contribuir a la revalorització d’aquests estudis. La Formació Professional de grau superior ha esdevingut una via més d’accés als estudis universitaris i cada vegada són més els alumnes dels cicles formatius de grau superior que fan aquest salt.

Els guanyadors de la darrera edició

El treball guanyador en la modalitat de Ciències de la Salut va ser per a ‘Embotits: engolint la nostra salut’, de Marta Vilademunt, del Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic. L’accèssit es va concedir a Malina Emanuela de l’Institut Castellbisbal pel treball titulat ‘Afecta l’escoliosi a l’autoconcepte i a la qualitat de vida?’.

En la modalitat d’Economia i Empresa, el jurat va atorgar el primer premi al treball ‘Realitat o ficció? Lideratge, motivació i treball en equip de sèries de televisió’, de Joana Sneyers de l’Institut Ronda de Lleida. L’accèssit va ser per a Marc Berruezo i Albert Pedrol, de l’Institut El Cairat d’Esparreguera, pel treball ‘The Right Path, The Right Ad?’.

El treball guanyador del premi de l’àmbit d’Educació va ser ‘La dislèxia: un calaix de sastre’, de Clàudia Abella, de l’Institut Ramon Turró i Darder de Malgrat de Mar. L’accèssit es va concedir a Berta Puig, Elisabet Mengot i Sandra Lorenzana de l’Institut El Castell d’Esparreguera pel treball titulat ‘Petits científics’.

Més de 400 treballs en 13 anys

Des que es va posar en marxa la convocatòria d’aquests premis s’hi han presentat un total de 452 treballs d’instituts d’arreu de Catalunya, una xifra que en consolida l’interès entre estudiants i professorat de secundària.

Premis Sintesi Postal premis recerca

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Ciències de la Salut, Educació, Empresa i etiquetada amb , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.