Artur Mas diu a la FUBages que un dels reptes del país és traduir l’esforç científic en creació de riquesa

16 de febrer de 2015  Més de 200 persones han seguit la conferència que ha ofert aquest dilluns, 16 de febrer, el president de la Generalitat, Artur Mas, a la Fundació Universitària del Bages, convidat per l’entitat Gest!. En la seva intervenció introductòria, abans de sotmetre’s a les preguntes dels assistents, Mas ha volgut posar l’accent en la importància de l’esforç científic i de la seva connexió amb el món empresarial per generar riquesa. Segons el president, aquest és el principal repte que té el país.

En resposta a les preguntes dels assistents, Artur Mas també s’ha referit al sistema universitari i ha assegurat que actualment està ‘encotillat’ per la normativa estatal, que impedeix introduir innovacions que anirien en benefici del conjunt del món universitari espanyol. En una Catalunya independent, ha assegurat, hi hauria més recursos per garantir una universitat pública a l’abast de tothom. En aquest sentit ha reconegut que per evitar la fallida del sistema universitari català, en els darrers anys ha calgut incrementar les matrícules, però que això s’ha compensat amb un programa de beques potent que permet que un 60% dels alumnes universitaris siguin fills de pares que no van poder anar a la universitat.

A part de respondre preguntes sobre la MAT o les infraestructures que connecten Manresa i Barcelona, els assistents han formulat preguntes sobre les tensions polítiques de l’anomenat procés. El president ha assegurat que el més important és que malgrat les tensions, en els moments clau, sempre s’ha arribat a un acord. Ha reconegut que aquesta entesa no és senzilla i ha posat com a bon exemple l’acord de federació entre la FUBages i la FUBalmes per crear la nova Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. Per això ha recomanat als polítics que els costa arribar a acords que ‘facin un estatge a Vic o Manresa’.

La presència d’Artur Mas avui a UManresa forma part del conveni de col·laboració entre l’Associació de Professionals Sèniors al servei del Territori Gest! i la institució universitària manresana.

La Fundació Universitària del Bages (FUBages) acull el campus UManresa de l’estructura federada Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. Amb un fort arrelament al territori, s’hi imparteixen estudis de Ciències de la Salut (Fisioteràpia, Infermeria, Logopèdia i Podologia) i de Ciències Socials (ADE i Educació Infantil). La formació pràctica és un dels punts forts de la institució, que compta amb una Clínica Universitària (CU+) dissenyada tant per a la docència com per a l’activitat assistencial. Aquest és un equipament de referència també per a la formació continuada de professionals de l’àmbit de les ciències de la salut. Actualment, la Fundació Universitària del Bages té 1.427 alumnes de grau i 2.492 de formació continuada.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.