UManresa convida Albert Om a la presentació dels nous estudis d’ADE a alumnes de Batxillerat i CFGS

19 de febrer de 2015  Els nous estudis d’Administració i Direcció d’Empreses que s’impartiran el curs que ve a Manresa seran els protagonistes de l’ADE DAY, una iniciativa per donar a conèixer aquest grau entre alumnes de segon curs de Batxillerat i de Cicles Formatius de Grau Superior de l’àmbit d’empresa. L’ADE DAY consistirà en una jornada d’activitats per presentar les peculiaritats del nou pla d’estudis que compta, entre les principals novetats, amb la incorporació de la simulació com a mètode d’aprenentatge. La jornada es clourà amb una xerrada del periodista Albert Om entrevistat pel també periodista Iu Forn sobre el tracte amb persones en el món empresarial. Durant l’ADE DAY, es farà un taller de simulació que recrearà una entrevista de feina i un acomiadament laboral. Aquest taller anirà a càrrec d’actors i d’alumnes de l’actual grau en Gestió d’Empreses, que hauran de mostrar les seves habilitats davant d’aquestes dues situacions.

Tres xerrades més completaran l’oferta formativa del matí. La primera, a càrrec del professor dels estudis d’Empresa, Francesc Rufas, tractarà sobre casos d’èxit en estratègia de marques. La segona, que pronunciarà el també professor i doctor en Economia, Jordi Franch, analitzarà els punts febles i forts de la nova Catalunya. En aquest cas, es farà parcialment en anglès, tal com també es fa a les classes de grau universitari. Finalment,  l’exalumne Gerard Garreta, presentarà el seu projecte emprenedor, Cal Grauet.

Tot i que el protagonisme de la jornada serà per als estudis d’ADE, s’aprofitarà per donar a conèixer els estudis de Ciències de la Salut i d’Educació Infantil amb diferents tallers.

Els avantatges d’estudiar ADE a UManresa

L’ADE DAY serà el llançament públic de la nova oferta universitària a Manresa, que s’iniciarà durant el curs 2015-2016. L’equip docent dels estudis d’Empresa ha fet un gran esforç per dotar aquest grau d’un valor afegit, ja que l’oferta d’aquests estudis a Catalunya és molt àmplia. El pas dels estudis de grau en Gestió d’Empreses a ADE va acompanyada d’un important valor afegir per fer més atractius aquests estudis, que es defineixen com a ‘multiexperiència’.

Entre els principals elements de valor dels estudis hi ha la simulació de casos per treballar les habilitats directives, la preparació de professionals per incorporar-se a entorns multilingües amb una forta aposta per la formació en idiomes, el foment de l’experiència internacional a partir del primer curs de grau i la realització de pràctiques remunerades en empreses. L’objectiu d’aquest programa és aconseguir la millor preparació de l’alumnat per a la seva posterior inserció laboral garantint tant els coneixements com les habilitats i competències que han d’acompanyar un bon gestor empresarial. D’aquesta manera, el nou grau vol donar resposta a les necessitats de formació d’un alumnat que haurà de treballar en un món empresarial globalitzat.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Empresa i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.