UManresa introdueix la simulació de casos en el nou títol d’ADE

25 de febrer de 2015   180 alumnes d’instituts del Bages i el Berguedà han participat aquest dimecres en la primera edició de l’ADE Day, una jornada dedicada a donar a conèixer la nova titulació d’Administració i Direcció d’Empreses que s’impartirà al campus UManresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya a partir del proper curs. Un dels elements més destacats de la nova titulació és la metodologia docent de la simulació de casos.

Els alumnes que avui han participat en la jornada han pogut veure com s’aplicarà aquest mètode a la formació i fins i tot, experimentar-la en directe, ja que un d’ells s’ha vist en la situació d’haver d’acomiadar una persona (una actriu). Després de la simulació, tots els alumnes han fet un debriefing per analitzar l’actuació i posar de relleu encerts i errades.

Els nous estudis d’ADE volen posar l’accent en aquest vessant ‘humà’ de la formació dels futurs directius empresarials, a més de garantir l’adquisició d’altres competències necessàries com el coneixement d’idiomes, l’experiència en internacionalització amb estades a l’estranger i les estades en empreses, amb períodes de pràctiques remunerades.

L’ADE Day ha comptat amb la participació d’alumnes dels IES Quercus, Castellet, Lluís de Peguera i Gerbert d’Aurillach, l’Escola Xarxa i La Salle. A més d’assistir al taller de simulació, alguns dels alumnes han assistit a les xerrades sobre diferents temes vinculats amb el món de l’economia i l’empresa que han ofert professors dels estudis d’ADE i participar en tallers per conèixer les altres titulacions que s’imparteixen a UManresa: Infermeria, Fisioteràpia, Podologia, Logopèdia i Educació Infantil.

L’ADE Day ha culminat amb una conferència que han ofert els periodistes i empresaris Iu Forn i Albert Om, que han convidat els joves a ser curiosos, a tenir present que les empreses les fan les persones i que no són només números, a saber-se a adaptar als canvis i a comptar amb els professionals experts en cada tema. Albert Om també els ha animat a viure experiències formatives a l’estranger. En el seu cas, ha dit, la decisió d’anar-se’n un any a Londres va ser una de les millors determinacions de la seva vida pels aprenentatges que va extreure de l’experiència.

Estudis d’ADE a partir del curs 2015-2016 a Manresa

Aquesta nova titulació es començarà a impartir a la capital del Bages a partir del curs 2015-2016, partint del bagatge de 20 anys d’estudis d’Empresarials i de Gestió d’Empreses.   Entre els principals elements de valor dels estudis que s’impartiran hi ha la simulació de casos per treballar les habilitats directives, la preparació de professionals per incorporar-se a entorns multilingües amb una forta aposta per la formació en idiomes, el foment de l’experiència internacional a partir del primer curs de grau i la realització de pràctiques remunerades en empreses. L’objectiu d’aquest programa és aconseguir la millor preparació de l’alumnat per a la seva posterior inserció laboral garantint tant els coneixements com les habilitats i competències que han d’acompanyar un bon directiu empresarial. D’aquesta manera, el nou grau vol donar resposta a les necessitats de formació d’un alumnat que haurà de treballar en un món empresarial globalitzat.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Empresa, General i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.