La FUB acosta la figura d’Amat-Piniella als universitaris amb l’exposició ‘K.L.Reich, la veu de l’infern nazi’

24 de febrer de 2014 El vestíbul de l’edifici principal de la Fundació Universitària del Bages (FUB) acull fins al dia 9 de març l’exposició ‘K.L.Reich, la veu de l’infern nazi’. Aquesta és la primera vegada que aquesta exposició, creada amb motiu del centenari del naixement de Joaquim Amat-Piniella, es pot veure a Manresa. La mostra va visitar diferents municipis durant l’any passat a través de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona.

‘K.L.Reich, la veu de l’infern nazi’ forma part dels materials de divulgació de la figura i l’obra de Joaquim Amat-Piniella, de qui l’any passat se’n va commemorar el centenari del naixement. La presència de la mostra a la Fundació Universitària del Bages permet acostar aquesta figura cabdal de la història i la literatura catalanes als universitaris.

L’exposició se centra en la novel·la que va escriure aquest escriptor manresà, ‘K.L. Reich’. Una novel·la en la qual retrata amb realisme i gran qualitat literària les condicions de vida dels presos en els camps de concentració nazis. Amat-Piniella, polític, intel·lectual i escriptor, va viure en primera persona aquestes condicions, ja que va ser deportat a Mauthausen durant la Segona Guerra Mundial.

Paral·lelament a l’exposició, la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa ha actualitzat el seu web dedicat a l’escriptor. Un web que va crear l’any 2013 amb motiu de la commemoració del centenari i que és un bon complement a la mostra que aquests dies es pot veure a la FUB.

KL

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.