UManresa posa en marxa un Campus Professional amb el primer CFGS de Tècnic en pròtesis dentals amb formació dual

10 de març de 2015  La Fundació Universitària del Bages posa en marxa el Campus Professional UManresa, que impartirà, a partir del curs 2015-2016, estudis superiors no universitaris. D’aquesta manera, se suma a una iniciativa que ja té en marxa la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya que pretén aprofitar el coneixement universitari per impartir formació no universitària. La formació dual, tant a les aules com en el lloc de treball, és un dels segells del Campus Professional UManresa, que iniciarà l’activitat amb un Cicle Formatiu de Grau Superior de Tècnic en Pròtesis dentals, el primer que s’impartirà a Catalunya amb la metodologia de la formació dual.

El Campus Professional UManresa s’ha concebut com un àmbit de formació superior no universitària basat, en primer lloc, en la formació dual, de manera que l’alumne aprengui tant a l’aula com amb la realització de pràctiques en empreses del sector. En el plantejament del Campus també s’ha tingut en compte que l’oferta formativa no entri en competència amb centres de l’entorn que estiguin oferint formació professional de Grau Superior, de manera que els nous CFGS siguin un complement a l’oferta existent i que ampliï les possibilitats formatives del territori.

El Campus Professional UManresa s’ubicarà a les noves instal·lacions de l’edifici FUB-Les Bases (Avinguda de Les Bases, 1), en el qual s’hi instal·laran tant les aules convencionals com dos laboratoris protèsics, que ocuparan una superfície de 300 metres quadrats.

Una oferta nova a Catalunya

En l’actualitat, a Catalunya, només s’imparteixen cinc Cicles Formatius de Grau Superior de Tècnic en Pròtesis Dentals i cap d’ells a les comarques centrals. Valentí Martínez, director general de la Fundació Universitària Bages, ha subratllat que la tria del cicle formatiu ha tingut en compte que “sigui una especialitat amb poca oferta a Catalunya i concentrada a Barcelona i la seva àrea metropolitana”. El del Campus Professional d’UManresa serà el primer de tots que es durà a terme en formació dual i en col·laboració amb empreses del sector, entre les quals hi haurà Avinent, una de les indústries que destaquen per la innovació en aquest àmbit. Imma Ubiergo, adjunta a la direcció general de la Fundació Universitària del Bages, ha constatat “el gran desenvolupament que té, actualment, la salut bucodental”, la qual cosa ha de facilitar la posterior inserció laboral dels estudiants. A més, ha posat de relleu el doble vessant “artesanal i innovador de la professió”, que es traslladarà als estudis amb acords amb empreses tradicionals i un soci tecnològic com Avinent.

El nou CFGS garantirà una formació en grups classe reduïts per garantir una formació personalitzada, l’expertesa del professorat i la seva connexió amb la pràctica professional, programes internacionals i de pràctiques a l’estranger i una orientació de la formació totalment professionalitzadora per facilitar la inserció laboral i la continuïtat dels estudis. Alhora, aprofitant l’expertesa i el coneixement dels estudis d’Empresa, els alumnes també  treballaran competències complementàries per impulsar l’emprenedoria, la innovació i la internacionalització.

El bagatge del Campus Vic de la UCC

El nou Campus s’integrarà al Campus Professional UVic-Universitat Central de Catalunya, que es va posar en marxa el curs 2014-2015 a la Universitat de Vic. L’experiència de la UVic en aquest àmbit ha estat clau per a la posada en marxa del Campus Professional de Manresa i ha permès accelerar-ne la creació, així com el disseny de la primera oferta formativa, la primera en l’àmbit de les ciències de la Salut de la UCC. Valentí Martínez ha subratllat que “l’experiència de la UVic-UCC en l’àmbit de la formació professional dual ha estat clau per accelerar la posada en marxa del projecte a Manresa”. Per la seva banda, Núria Barniol, directora del Campus Professional UVic-UCC, ha explicat que la integració de la formació superior universitària i no universitària que fa la UVic-UCC és una experiència única, innovadora i de qualitat i pionera a Catalunya”. Els altres cicles formatius de grau superior que s’hi imparteixen són ‘Processos i qualitat en la indústria alimentària’, ‘Animacions 3D, jocs i entorns interactius’ i ‘Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma’.

Campus Professional

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Campus professional, Ciències de la Salut, General, UVic-UCC i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.