El setè postgrau vitivinícola de la FUB posa l’accent en la gestió empresarial especialitzada per afavorir la projecció professional dels alumnes

16 de gener de 2014 La gestió empresarial especialitzada en el sector del vi serà l’eix central de la setena edició del Postgrau en direcció i gestió d’empreses vitivinícoles que organitza l’Escola de Formació Contínua de la Fundació Universitària del Bages (FUB) en col·laboració amb l’Escola Joviat i amb el suport de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI). Després d’analitzar l’experiència de les sis edicions anteriors, la nova coordinadora del programa, Gemma Rojas, fundadora de l’aplicació Vinthink, ha decidit apostar per uns continguts més adaptats a les necessitats de gestió i direcció empresarial en aquest sector, un sector amb molt potencial d’expansió i amb moltes possibilitats de projecció professional. Per aquest motiu, en aquesta edició s’apostarà per l’aprofundiment en temes relacionats amb la gestió.

La nova coordinadora del Postgrau ha explicat que una altra de les novetats d’aquesta edició és la incorporació al programa d’una sessió dedicada a l’enoturisme. Segons Gemma Rojas, “l’enoturisme és una part important de l’activitat econòmica per a molts cellers i cal aprofitar els casos d’èxit del territori per tal que els participants en el postgrau coneguin experiències que els poden ser molt útils”.

A més del suport de l’INCAVI, aquesta edició comptarà amb la implicació de les Denominacions d’Origen catalanes, que aquest mes de febrer participaran en una sessió-seminari per donar a conèixer el Postgrau. Aquest seminari tractarà sobre lideratge i anirà a càrrec del director general de la FUB, Valentí Martínez, que serà l’encarregat d’impartir el mòdul dedicat al lideratge en el postgrau. A més del seminari, els secretaris de les DO faran una visita a les tines de pedra seca més destacades del Pla de Bages.

Aquesta activitat servirà per donar a conèixer entre els principals responsables de les denominacions d’orígens una formació que està molt orientada a persones que ja estan treballant en el dia a dia dels cellers i que necessiten aprofundir en els seus coneixements de gestió empresarial especialitzada en el sector. De fet, el Postgrau de la FUB és únic a l’estat espanyol en la formació en direcció i gestió d’empreses vitivinícoles.

El postgrau, que s’inicia el 14 de març i que es desenvoluparà fins al mes de desembre a la seu de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, a Vilafranca del Penedès, tractarà, entre d’altres, de l’entorn competitiu del sector del vi, les finances i el control per a la gerència, habilitats directives i la direcció d’operacions i tecnologia en viticultura i enologia. També es tractarà del procés per a una internacionalització eficaç, que comptarà amb la participació de Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA).

El Postgrau s’adreça principalment a professionals amb alguna experiència en el sector vitivinícola que vulguin aprofundir en els seus coneixements i potenciar les habilitats directives i de gestió per avançar en la seva projecció professional. Alhora està pensat per a persones que es vulguin introduir de forma professional en el món de l’empresa vitivinícola. Tota la formació va a càrrec de professors altament especialitzats i coneixedors de la realitat empresarial del sector vitivinícola català, que combinen l’experiència docent amb la pràctica empresarial.

Valoracions de l’alumnat

Completar la realització professional, adquirir coneixements d’àrees tècniques, intercanviar experiències amb altres professionals del sector, conèixer tendències o l’alt nivell del professorat són els elements que més valoren els alumnes que han participat en el postgrau. L’Escola de Formació Contínua ha recollit en un vídeo les valoracions de tot un seguit d’alumnes de l’anterior edició del postgrau.

SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Escola de Formació Contínua, General i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.