UManresa convida la comunitat universitària a una setmana d’activitats saludables

10 d’abril de 2015  Amb el lema ‘Fem salut a la universitat’, UManresa-FUB ha programat una nova edició de la Setmana Saludable, que se celebrarà entre el 13 i el 17 d’abril. La Setmana Saludable forma part de les activitats impulsades en el marc del programa FUB-Universitat Saludable, que des de l’any 2010 vetlla per promoure hàbits i estils de vida saludables entre tota la comunitat universitària.

La Setmana Saludable inclou una dotzena de propostes de diferents àmbits, que van des d’un programa d’introducció a disciplines orientals per al benestar global de la persona, passant per tallers d’alimentació saludable i activitats lúdiques i esportives. A més, durant tota la setmana, hi haurà un joc d’escacs gegants a la plaça Cívica.

El programa d’introducció a les disciplines orientals inclou activitats de respiració i relaxació, Hatha-Yoga, Kundalini-Yorga, Nidra-Yoga i Meditació. Les activitats aniran a càrrec de Montserrat Torres, membre de la Unió Europea de Yoga i directora del centre de Yoga Nidra. Pel que fa a les activitats lúdiques, s’han programat una masterclass d’estils dance que es farà a les escales exteriors de les instal·lacions universitàries el dia 16 a partir de la una de la tarda a càrrec de Piscines municipals; una caminada de 7 quilòmetres que es farà dilluns 13; i tallers de castells a càrrec dels Penjats del Campus a la plaça Cívica el dia 16.

Les activitats esportives programades per divendres, 17 d’abril, inclouran demostracions d’Antigravity, Spartan race i Crossfit a la plaça Cívica a càrrec del Centre Esportiu Vela i Crossfit Manresa, així com un torneig de Futbol Sala que es durà a terme al Centre Penitenciari Lledoners el dia 15 d’abril.

Finalment, les activitats relacionades amb l’alimentació consistiran en un taller d’alimentació saludable a partir dels 55 anys que impartirà la dietista de la CU+, Georgina Bermúdez, i en un taller de cuina vegetariana i vegana a càrrec de les alumnes d’infermeria Cristina Fenoy, Alejandra Rivero, Judith Sanmartí i Cinta Soler.

El programa compta el suport de la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables, de la qual forma part la Fundació Universitària del Bages, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, la Diputació de Barcelona i els complexos i centres esportius Piscines Municipals, CUBE & DUO, Vela, CrossFit i Gimbe. Per aquest motiu, durant la Setmana Saludable tots els membres de la comunitat universitària que ho acreditin tindran entrada lliure a aquests centres esportius.

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de FUB Saludable, General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.