Podòlegs italians ampliaran competències a UManresa-FUB

22 de maig de 1015  La Fundació Universitària del Bages i la Societat Italiana de Podologia (SIPO) han signat un conveni amb la finalitat d’oferir un itinerari específic del Grau en Podologia adreçat a podòlegs italians. Aquest itinerari té com a finalitat que titulats en podologia a Itàlia ampliïn les seves competències, ja que el programa universitari de la ‘Laurea en Podologia’ a Itàlia és menys ampli. Per oferir aquest programa específic, la institució universitària ha programat 10 estades, entre els mesos de setembre i juny, de quatre dies de durada al Campus UManresa. Està previst que hi participin entre 15 i 30 alumnes.

La formació específica que rebran els titulats italians té com a finalitat que adquireixin competències professionals en terapèutica farmacològica, cirurgia podològica, Patologia podològica del genoll i el maluc, cirurgia de mínima incisió en el peu, introducció a la recerca i aplicació de noves tecnologies en biomecànica.

Es tracta que els podòlegs italians puguin ampliar competències professionals per exercir la Podologia d’acord amb la normativa espanyola, que facin formació pràctica de cirurgia en un entorn real com el quiròfan de la CU+, que millorin el seu prestigi com a professionals i que rebin una formació complementària de qualitat en els equipaments d’UManresa i la CU+, que estan dotats de tecnologia puntera en l’àmbit de la podologia.

L’acord de col·laboració l’han signat recentment el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez, i el president de la Società Italiana di Podologia, Luca Avagnina.

La signatura del conveni arriba quan la primera edició d’aquest programa finalitza la seva primera edició, a través de la qual està previst que es re-graduïn un total de 17 podòlegs italians. A més, formalitza la col·laboració existent fins ara entre la societat italiana i la institució universitària manresana, que s’ha concretat en activitats de formació continuada de podòlegs italians a Manresa i en l’organització d’activitats formatives conjuntes, com un curs de cirurgia unguial del qual ja se n’han celebrat dues edicions i un curs d’especialització en biomecànica.

SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, Podologia i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.