El Campus Manresa del Centre Internacional de Formació Contínua fa una aposta per la simulació en l’oferta formativa de màsters i postgraus

9 de juny de 2015  El Campus Manresa del Centre Internacional de Formació Contínua de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha duplicat l’oferta de postgraus i màsters programats per al curs que ve en relació amb l’actual. Aquest creixement té relació amb la posada en marxa del Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic (CISARC). Segons el responsable de formació contínua del campus UManresa, Òscar Dalmau, ‘hem apostat per aprofitar el CISARC com a element de valor i per això, una bona part de les propostes en l’àmbit de les ciències de la salut, utilitzaran aquest equipament per a la formació de professionals en entorns de simulació’.

El creixement en l’oferta és especialment significatiu en l’àmbit de les Ciències de la Salut. Com a principals novetats, s’impartiran tres màsters propis de ‘Coaching i Salut’, ‘Educació Mèdica, Simulació Clínica i Innovació Docent’ i ‘Qualitat i Seguretat del pacient’. Aquest darrer compta amb la col·laboració el Departament de Salut de la Generalitat i té com a finalitat contribuir a millorar la formació dels professionals de la salut per aconseguir una ‘sanitat més segura’, explica Dalmau, que afegeix que ‘els entorns de simulació del CISARC ens permeten treballar amb l’entrenament dels professionals sense posar en risc la seguretat dels pacients’.

Créixer per donar resposta a les necessitats formatives

A més d’aquests tres màsters, es dóna continuïtat a l’oferta ja existent de màsters en reeducació del sòl pelvià, teràpia manual, emergències extrahospitalàries, anestesiologia i motricitat orofacial, el primer que s’impartirà en l’àmbit de la logopèdia. Pel que fa a l’oferta de postgraus, se n’han programat cinc, alguns dels quals desdoblats amb edicions a Manresa i Barcelona.

L’oferta de postgraus de salut està formada per ‘Educació mèdica i desenvolupament docent per a professionals de la salut’, ‘Simulació Clínica i Innovació docent per a professionals de la salut’, ‘Postgrau en salut de la dona’, ‘Coaching en Salut’ i la residència clínica en podologia.

Pel que fa a Empresa, l’aposta del Campus Manresa del Centre Internacional de Formació Contínua ha consistit a fer créixer programes de Postgrau ja existents per reconvertir-los en màster, especialment en els casos de programes ja consolidats que necessitaven d’un impuls per donar resposta a la demanda dels potencials alumnes. Així, al nou MBA que s’imparteix conjuntament amb el Campus Vic, s’hi sumen aquest any els Màsters en Direcció de Recursos Humans, en Direcció comptable, financera i tributària, en Direcció i lideratge d’empreses vitivinícoles i en Direcció i lideratge de fundacions i associacions.

A banda dels cinc màsters, en l’àmbit d’empresa, s’han programat vuit postgraus sobre desenvolupament i gestió del talent a les organitzacions, lideratge i desenvolupament directiu, direcció de recursos humans, comptabilitat i finances, comptabilitat i fiscalitat, direcció i gestió d’empreses vitivinícoles, gestió de fundacions i associacions i direcció i gestió de centres sociosanitaris.

A tota aquesta oferta cal sumar-hi un postgrau de l’àmbit de l’educació, el d’Expressió corporal i diversitat, del qual se n’ha programat la tercera edició.

Itineraris formatius a mida

Globalment, l’increment d’oferta s’ha pràcticament duplicat, passant dels 6 màsters del curs passat als 12 per al curs 2015-2016 i dels 9 postgraus als 14. L’objectiu d’aquest creixement és, segons Òscar Dalmau, oferir un ampli ventall ‘d’itineraris personalitzats i en format modular perquè qui vulgui pugui fer el màster o el postgrau complet i qui ho prefereixi en pugui realitzar un mòdul concret segons les seves necessitats formatives’.

Durant el curs 2014-2015, les activitats formatives de màster i postgrau del campus UManresa han format 163 persones. A aquestes cal sumar-hi una seixantena d’alumnes més que han rebut formació ‘in company’, a mida de necessitats concretes d’empreses.

SONY DSC

Curs de farmacologia en extrahospitalària al CISARC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Centre Internacional de Formació Contínua, Ciències de la Salut, CISARC, Clínica Universitària, Educació, Empresa, Fisioteràpia, Infermeria, Logopèdia, Podologia, UVic-UCC i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.