UManresa incrementa els recursos destinats a beques en un context general que les ha reduït a nivells de l’any 2004

15 de juliol de 2015  El campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) destinarà 114.000 euros durant el curs 2015-2016 als diferents programes de beques que té en funcionament. Aquest import suposa un increment recursos de la dotació pressupostària destinada a beques del 7,5% en relació al curs passat i contrasta amb la tendència general que ha fet que els recursos destinats a ajuts a l’estudi s’hagin reduït fins a nivells similars als de l’any 2004 (llegiu article al diari La Vanguardia).

El programa d’ajudes a l’alumnat preveu beneficiar una setantena d’alumnes de la institució universitària. La convocatòria inclou 18 beques de col·laboració de 1.500 euros i tres de 3.000 euros. Els ajuts de 1.500 euros són flexibles i es poden atorgar com a mitja beca o com a beca sencera. A canvi de l’ajuda econòmica, els alumnes que se’n beneficien han de realitzar unes hores de tasques de suport en departaments o institucions vinculades a la universitat. Tots aquests ajuts s’adjudiquen tenint en compte criteris econòmics i acadèmics.

Aquest serà el segon any que els alumnes de la institució universitària manresana podran optar a les beques FUB-La Caixa. Està previst destinar-hi 30.000 euros en 15 ajuts d’un import de 2.000 euros cadascun. Aquest programa de beques s’atorga tenint en compte criteris acadèmics i econòmics, principalment, i a canvi, l’alumnat ha de realitzar serveis de suport a activitats i/o projectes socials.

També serà la segona edició del programa de beques FUB-Prèmium, que s’atorga als alumnes dels estudis d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE) i del grau en Gestió d’Empreses que opten per aquest programa. Està previst destinar-hi 45.000 euros en 30 beques salari per a alumnes dels dos darrers cursos de carrera que facin estades de pràctiques en les empreses col·laboradores del programa.

La principal novetat del programa de beques d’UManresa és la creació d’una nova línia adreçada als alumnes del Campus Professional, que inicia l’activitat el curs 2015-2016 amb el nou cicle formatiu de grau superior de Tècnic en Pròtesis Dentals. La institució universitària preveu destinar-hi un import de 3.000 euros per concedir dues beques de 1.500 euros cadascuna.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.