UManresa dóna un nou impuls al Servei d’Idiomes sumant a l’oferta de cursos dos nous monogràfics de rus i japonès

5 d’agost de 2015  El Servei d’Idiomes del Campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) oferirà, a partir del curs 2015-2016, dos cursos monogràfics de japonès i rus. Amb aquests dos monogràfics, l’oferta del Servei passa dels sis idiomes que oferia fins el curs 2014-2015 (anglès, alemany, francès, italià, català i castellà) als vuit que impartirà a partir del mes de setembre. Els alumnes que superen els cursos, de 120 hores de durada, reben una acreditació oficial que expedeix el Campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

L’anglès continua sent la llengua més demandada pels usuaris del Servei d’Idiomes d’UManresa. A banda de l’alumnat extern a la institució, cada vegada són més els alumnes universitaris que aposten per completar la seva formació en aquesta llengua, ja que obtenir el nivell B2 d’una llengua estrangera és un requisit indispensable per obtenir el títol de grau.

En aquests moments, el Servei d’Idiomes ofereix una àmplia oferta de cursos d’anglès, que van, des del nivell inicial fins al més alt, el Proficiency. En el cas de l’alemany i el francès, s’imparteixen el primer i el segon nivell. L’italià, el japonès i el rus s’imparteixen com a monogràfics, amb dos nivells d’italià, un de japonès i tres de rus.

Pel que fa als monogràfics, per al curs 2015-2016, el Servei d’Idiomes ha programat una nova edició del curs “Slow English”, pensat per a persones que volen aprendre aquest idioma sense pressa i sense la pressió dels exàmens. També es repetiran els monogràfics ‘Oral skills’, per a aquells que volen millorar les habilitats orals, i “Supercharge your English” adreçat a persones que ja coneixen l’idioma però que per manca de pràctica el poden perdre si no en treballen el manteniment i l’autonomia comunicativa.

L’oferta de monogràfics es completa amb el curs de català bàsic per a alumnes de fora de Catalunya i un curs de català de nivell D que s’imparteix en col·laboració amb el Centre de Normalització Lingüística per a aquells que volen acreditar aquest nivell de coneixement de la llengua. Pel que fa al castellà hi ha un curs adreçat a estudiants internacionals en el marc del programa d’acollida que s’ofereix als alumnes estrangers abans d’iniciar el curs acadèmic; i dos cursos de nivell 1 i 2 de castellà per a alumnes estrangers que s’imparteixen durant el curs acadèmic.

La inscripció per a tots aquests cursos es podrà formalitzar entre els dies 1 i 18 de setembre de 2015 a l’espai web del Servei d’Idiomes.

Serveis adreçats a les empreses

El Servei d’Idiomes d’UManresa ofereix, a banda dels cursos generals i monogràfics, tot un seguit de serveis adreçats a les empreses. Aquests serveis, que cada vegada tenen més demanda, s’adapten a les necessitats concretes de cada empresa i inclouen, des dels serveis de traducció i correcció, fins a l’organització de cursos d’idiomes per al personal de les empreses, tant convencionals com adaptats a les necessitats lingüístiques del sector concret en el qual es mou la companyia. Durant el curs 2014-2015, el Servei d’Idiomes ha impartit formació a 200 treballadors de dotze empreses del territori.

El Servei d’Idiomes d’UManresa ha experimentat un gran creixement des que es va posar en funcionament el curs 2010-2011. Va començar amb quatre cursos, 93 alumnes i 3 professors. En l’actualitat el nombre de cursos supera la trentena, els alumnes ja passen dels 700 alumnes i l’equip de professorat està integrat per una vintena de professionals.

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Servei d'idiomes i etiquetada amb , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.