Més de quaranta alumnes estrangers participaran en el segon programa d’acollida i integració d’UManresa

19 d’agost de 2015  El campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ja té a punt la segona edició del programa d’acollida adreçat a alumnes estrangers, una iniciativa que es va posar en marxa el curs passat amb l’objectiu d’afavorir la integració i el coneixement de la ciutat de l’alumnat universitari procedent d’altres països. En aquesta edició hi participaran una setantena d’alumnes de nova incorporació, la majoria francesos, entre el dilluns 7 de setembre i el dijous 18 de setembre. El programa inclou classes de castellà, sessions introductòries al vocabulari de la fisioteràpia en castellà, visites a centres i entitats esportives de la ciutat i sessions informatives sobre el funcionament de la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa (BCUM).

El programa d’acollida té com a objectiu facilitar una mínima immersió dels alumnes a la nova realitat cultural i social per evitar que tots els canvis coincideixin amb l’inici de les classes, el dia 21 de setembre. Les classes de llengua han de servir als nous alumnes per tenir uns coneixements de castellà suficients per poder seguir les classes amb més seguretat. A més, les visites els han de permetre conèixer les possibilitats que els ofereix la ciutat per a la pràctica esportiva.

Durant les dues setmanes d’acollida, els alumnes faran cada dia quatre hores de classe de castellà, als matins, i en dedicaran un parell a introduir-se al llenguatge de la fisioteràpia, durant les tardes. Els dimecres a la tarda es reservaran per fer visites.

L’any passat van ser una trentena els alumnes francesos que van participar en aquest programa, que s’ofereix de forma gratuïta als nous alumnes estrangers. Enguany ja s’hi han inscrit 40 alumnes, una xifra que creixerà ja que les inscripcions per participar-hi es poden fer fins a finals d’agost.

El curs passat, 43 francesos es van matricular als estudis de Fisioteràpia i dos als de logopèdia. En el cas de fisioteràpia, aquest curs 2015-2016 s’incorporen a UManresa 88 alumnes francesos de primer curs. A Logopèdia s’ha passat dels dos alumnes del curs passat a cinc en el que ha de començar el setembre.

A aquests cal sumar-hi els alumnes italians que participen en un curs específic per millorar les seves competències en podologia i que fan estades periòdiques durant el curs acadèmic a UManresa.

SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.