El rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, diu al pregó de la Festa Major de Manresa que tenir o no tenir universitat marca el destí de les ciutats

El rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña, ha donat avui el tret de sortida a la Festa Major de Manresa, en un acte a la Sala de Sessions de l’Ajuntament, acompanyat de l’alcalde Valentí Junyent i d’una nodrida representació de la societat manresana.

Durant el pregó el rector ha manifestat la importància que suposa el fet de ser ciutat universitària i ha declarat que “tenir o no tenir universitat marca el destí de les ciutats”. Montaña ha explicat que el paper de les universitats ja no es limita a fer de “llançadora” de generacions de joves preparats, sinó que també se li demana que investigui, innovi, estigui a prop de les empreses, s’impliqui en el funcionament econòmic i que “esdevingui el motor social que les nostres societats requereixen”.

En referència a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, que és fruit del pacte federatiu signat fa divuit mesos entre la Fundació Universitària Balmes i la Fundació Universitària del Bages, el rector ha parlat de la idiosincràsia de la nova institució. “Estem construint un nou model d’universitat, amb una gestió flexible i amb molta capacitat de decisió i acció”, ha manifestat, i ha remarcat el paper que aquesta universitat juga en el territori, al costat de les altres ciutats universitàries petites i mitjanes, que ajuden a donar múscul al país, amb Barcelona com a punta de llança. “No tinc cap dubte que la UVic-UCC és un projecte estratègic de país”, ha afirmat, mentre remarcava la seva territorialitat com un dels aspectes definitoris de la institució, i que es reflecteix en la composició del seu òrgan gestor, el Patronat de la Fundació Universitària Balmes, on hi ha onze ciutats representades a més de representants del teixit empresarial, de la comunitat universitària i del govern.

Jordi Montaña s’ha fet ressò de la commemoració del 25è aniversari de la Fundació Universitària del Bages i ha assegurat que és “un instrument fonamental per a la consolidació i projecció de Manresa com a plaça universitària al país”. El rector de la UVic-UCC ha culminat el pregó felicitant l’alcalde i la societat manresana “pel pas històric que hem fet de federació universitària i que ens ha d’obrir les portes del futur”.

20150829_123634(1)

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, UVic-UCC i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.