La cantant i logopeda, Nina, oferirà una màster class a la III Jornada de la Salut dels Músics

22 de setembre de 2015  La veu cantada centrarà la tercera edició de la Jornada de la Salut dels Músics i les Arts Escèniques, una iniciativa impulsada per Mútua Intercomarcal i Prevint, i organitzada conjuntament amb el Campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). La jornada compta també amb la col·laboració de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), l’Institut de Fisiologia i Medicina de l’Art, la Clínica Universitària de la Fundació Universitària del Bages (CU+), A&F Group, Align-Pilates i el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat. La jornada se celebrarà el dia 2 d’octubre a les instal·lacions d’UManresa, i comptarà amb la cantant i logopeda, Nina, que oferirà la Màster Class titulada ‘Atletes de la veu’.

Aquesta tercera edició de la jornada posarà l’èmfasi en la salut vocal de tots aquells professionals que utilitzen la veu com a mitjà d’expressió cantada. No obstant això, l’enfocament serà prou ampli per incloure altres professionals que també fan un ús intensiu de la veu, encara que no sigui des del punt de vista artístic. Per això s’adreça a cantants, actors, músics i professors de música i cant, per una banda, i a estudiants de ciències de la salut, mestres, locutors i periodistes.

A més de la Màster Class de Nina, la jornada inclourà dos tallers. El primer, que anirà a càrrec de la mateixa Nina, es dedicarà a la pràctica del pilates per a l’entrenament integrat de cos i veu. El segon, a càrrec de Betlem Gomila, Directora de projectes de la Fundació Ciència i Art de l’Institut de Fisiologia i Medicina de l’Art, tractarà de com transformar la por escènica en potencial dalt de l’escenari.

La veu com a especialitat dels professionals de la CU+

El tema d’aquesta tercera edició de les jornades ha estat escollit amb l’objectiu de donar a conèixer una nova unitat professional de la CU+: la unitat de la veu. Es tracta de la primera unitat especialitzada en veu parlada i cantada de la Catalunya Central i està liderada per un equip professional multidisciplinari i especialitzat tant en la prevenció, com en el diagnòstic i el tractament de patologies de la veu.

Aquesta nova unitat s’adreça, especialment, a totes aquelles persones que utilitzen la veu de forma professional, com mestres, comunicadors, comercials, telefonistes o cantants professionals o amateurs.

L’equip professional l’integren un otorinolaringòleg, logopedes de reconegut prestigi professional i un fisioterapeuta. Aquest grup de professionals garanteix que es pugui desenvolupar un treball coordinat per treballar problemes de veu.

Per posar en marxa la Unitat de la Veu, la CU+ ha incorporat un estroboscopi als equipaments tècnics punters que ja disposava al servei de la logopèdia, com la cabina de veu i el programari informàtic específic. L’estroboscopi és una eina que serveix per fer una valoració de les estructures implicades en la fonació. Totes aquestes eines serveixen per millorar el diagnòstic de les alteracions vocals, pas imprescindible per definir el millor tractament. A banda de la diagnosi i els tractaments, la Unitat de la Veu vol treballar també la prevenció amb programes a mida per perfeccionar i millorar la tècnica vocal i evitar alteracions.

A més de les consultes específiques que atendran els professionals de la nova unitat, també oferiran formació a mida per a professionals de la veu, formació per a logopedes i col·laboracions amb serveis de prevenció de riscos laborals que permetin prevenir i detectar de forma precoç les alteracions de la veu en l’àmbit laboral.

SONY DSC

SONY DSC

U_lab_veu+_09 copia U_lab_veu+_14 copia

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Centre Internacional de Formació Contínua, Clínica Universitària, General, Logopèdia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.