Mútuacat i Fundació Universitària del Bages convoquen la segona edició del concurs `Posa-hi cor’

30 de setembre de 2015  La Fundació Universitària del Bages i Mútuacat han convocat la segona edició del concurs ‘Posa-hi cor’, una iniciativa de suport a La Marató de TV3 que aquest any se celebrarà el dia 20 de desembre i que es dedicarà a les malalties metabòliques. ‘Posa-hi cor’ vol contribuir a La Marató a través del reconeixement a creacions artístiques que alhora serveixin per fer reflexionar sobre la necessitat d’adquirir hàbits i de fer activitats que ajudin a prevenir la diabetis i l’obesitat i de donar visibilitat a aquestes malalties. Al concurs s’hi poden presentar dibuixos, vídeos, escrits i dissenys per al logo de la campanya fins el dia 31 d’octubre de 2015.

Com en la primera edició, el material seleccionat en el concurs servirà com a element de difusió de les activitats de Manresa Mobilitza’t amb La Marató de TV3. Així, el vídeo guanyador s’utilitzarà com a anunci de la plataforma manresana de suport a La Marató, el disseny servirà per estampar la samarreta de la cursa ‘5km per la vida’ i l’escrit serà la presentació de Manresa Mobilitza’t amb la Marató.

Una de les modalitats del concurs, la de dibuix, va destinada a infants entre 3 i 12 anys. Es tracta que, a través del dibuix, puguin expressar com veuen i com són les malalties metabòliques. La participació en aquesta modalitat es vehicularà a través de les escoles. La resta de modalitats són obertes al públic en general. En el cas del vídeo, ha de tenir una durada màxima de dos minuts i mig i s’ha de penjar al Youtube amb la descripció ‘Concurs POSA-HI COR’, seguit del títol del curt. En el cas de menors de 16 anys s’hauran de presentar a través dels instituts. Els treballs del concurs de disseny han de tenir un format Din A4 vertical, i els relats han de tractar sobre algun aspecte relacionat amb les malalties metabòliques i, en especial, la diabetis i l’obesitat i tenir una extensió màxima de 1.000 caracters. Tant els enllaços amb els vídeos, com els treballs de disseny i els escrits s’han de fer arribar a comunicacio@mutuacat.cat o bé a universitatsaludable@umanresa.cat.

Una vegada més, els treballs seran avaluats per un jurat d’experts que compta amb la col·laboració de la professora de l’Escola d’Art de Manresa, Anna Martí; l’artista i professor dels estudis d’Educació Infantil a UManresa, Gabriel Lemkow; l’escultora i artista multidisciplinar Àngels Freixenet; el dramaturg Esteve Soler; la fotògrafa Isabel Casanova; el director de cinema Gerard Quinto; el periodista, guionista i autor teatral Joan Barbé; el periodista i escriptor, Genís Sinca; i l’escriptora i responsable de documentació de l’Escola Joviat, Núria Farizo. Pel que fa a la categoria de disseny, el treball guanyador serà seleccionat per experts en les àrees de disseny de Mútuacat i la Fundació Universitària del Bages.

Com en la primera edició, tots els premis estan relacionats amb activitats saludables i de proximitat, com sortides guiades en bicicleta, visites guiades a finques de conreu ecològic, una guia verda d’experiències, activitats esportives, abonaments a clubs esportius, àpats saludables i material esportiu per a les escoles. Aquests premis són l’aportació d’entitats col·laboradores al concurs com Can Masses, MBici, Fent País, Centre Excursionista de la Comarca de Bages, Cube-Duo, Club Fitness Vela, Món Sant Benet, Aerobic&Fitness i O’Live.

El veredicte d’aquesta segona edició i el lliurament dels premis es farà en el decurs d’una festa que tindrà lloc el dia 11 de novembre a la Sala Stroika de Manresa, que comptarà amb la participació de l’orquestra de l’institut Guillem Catà i de l’escola d’arts escèniques Manresa Teatre Musical.

SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de FUB Saludable, General i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.