La UVic-UCC presenta el seu codi ètic i la Càtedra de bioètica Fundació Grífols al Campus Manresa

15 d’octubre de 2015  El codi ètic de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, la Fundació Universitària Balmes i la Fundació Universitària del Bages es presentarà al campus Manresa, el proper 19 d’octubre de 2015, en un acte durant el qual també es donarà a conèixer la Càtedra de Bioètica Fundació Grífols. Serà a les sis de la tarda, a la sala d’actes de l’edifici FUB2 (Avinguda Bases de Manresa, 1). La presentació comptarà amb la presència del rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, la professora de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar del Campus Vic, Ester Busquets, i de la directora de la Càtedra de Bioètica, Núria Terribas.

El compromís ètic de la UVic-UCC amb la societat

El Codi Ètic de la UVic-UCC és un document consensuat per tots els estaments de la comunitat universitària que concreta què s’espera de les persones que integren la UVic-UCC i la FUBalmes i la FUBages. El document es basa en tres valors: el compromís individual, l’equanimitat col·lectiva i la veritat científica i es concreta en dotze principis generals per conscienciar cada persona de la necessitat del seu comportament ètic i de la responsabilitat que se n’espera com a membre de la comunitat universitària. El Codi conté també els compromisos de la comunitat universitària davant de la societat. El seguiment i l’avaluació del compliment del Codi és responsabilitat del Síndic de Greuges de la UVic-UCC.

La primera Càtedra de Bioètica de Catalunya

La Càtedra de Bioètica de la UVic-UCC és la primera Càtedra de Catalunya dedicada a aquesta especialitat amb vocació de treball en el territori. La Càtedra és resultat d’un acord entre la UVic-UCC i la Fundació Grífols, la presideix la catedràtica de Filosofia Moral de la Universitat Autònoma de Barcelona, Victòria Camps, i la dirigeix Núria Terribas. Aquest nou centre de coneixement vol constituir un referent científic i social de la Catalunya Central amb projecció al conjunt de la societat.

Ubicada al campus Vic, i dins del Centre de Recerca d’Estudis Sanitaris i Socials, aquesta càtedra té com a finalitat generar i transferir coneixement sobre les àrees d’estudi de la bioètica i aprofundir en les qüestions ètiques que sorgeixen a l’entorn de les ciències de la vida i de la salut, però també de les que generen altres àmbits de coneixement de la universitat i del seu entorn. La Càtedra treballa per incorporar la bioètica a l’entorn universitari, social i econòmic del territori i promou projectes i iniciatives en aquest àmbit, com per exemple, donar suport a empreses i institucions perquè defineixin la seva política de responsabilitat social corporativa.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, UVic-UCC i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.