La Marató universitària de donació de sang vol continuar creixent i superar les 205 donacions de la passada edició

16 d’octubre de 2015  El Banc de Sang i Teixits, la Fundació Universitària del Bages, la delegació del Bages de la Universitat Oberta de Catalunya i l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM) han tornat a sumar esforços per batre un nou rècord de donacions en la sisena edició de la Marató Universitària de Donació de Sang. Aquesta sisena edició, que té com a lema ‘Donar sang et fa gran. Comparteix la teva’, tindrà lloc el dia 19 d’octubre i com en l’anterior edició comptarà amb dos emplaçaments: dues aules de l’edifici FUB i una unitat mòbil davant de l’EPSEM. Les donacions es podran fer entre les deu del matí i les vuit del vespre, de forma ininterrompuda.

La Marató Universitària de Donació de Sang funcionarà de la mateixa manera que en anteriors edicions. Abans de fer efectiva la donació, tothom que vulgui donar haurà de passar una breu entrevista amb un metge, que determinarà si la persona compleix els requisits per fer-la. Després de l’extracció, els donants rebran un refrigeri per refer-se gràcies a la col·laboració de Forn Jorba, Diesa i McDonalds, a més d’alguns obsequis com a agraïment, com un bolígraf del Banc de Sang, una entrada gratuïta per a les Piscines Municipals i una entrada per a un partit del Bàsquet Manresa.

Objectiu: aconseguir un nou rècord de donacions

Any rere any, el nombre de donacions en la Marató ha anat augmentant. La Marató del cinquè aniversari va aconseguir-ne 205, mentre que l’any anterior se n’havien fet 181. L’objectiu per a aquest any és continuar creixent i superar les del 2014.

La Marató Universitària de Donació de Sang del Campus Manresa va ser la primera que es va dur a terme en un entorn universitari a Catalunya. L’èxit d’aquella iniciativa pionera, impulsada pel Banc de Sang i Teixits amb la implicació de les institucions universitàries presents a Manresa, ha fet que la fórmula s’hagi anat estenent a altres universitats i campus del país.

Des de la primera edició, la Fundació Universitària del Bages ha estat implicada en l’organització. D’aquesta manera, aquesta institució, que imparteix estudis de Ciències de la Salut com els graus universitaris d’Infermeria, Fisioteràpia, Logopèdia i Podologia o el cicle formatiu de grau superior de Pròtesis Dentals, vol ajudar a la conscienciació de la societat i del seu alumnat de la importància de la donació de sang.

SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de FUB Saludable, General i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.