El Parlament de Catalunya dóna llum verda a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya

22 de gener de 2014 Amb l’aprovació avui de la Llei d’Acompanyament de Pressupostos, el Parlament de Catalunya ha donat llum verda al canvi de nom de la Universitat de Vic, que passa a anomenar-se Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVIC-UCC), com a conseqüència de la seva federació amb la Fundació Universitària del Bages.

Properament, el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas Colell, presidirà l’acte en què es formalitzarà l’acord federatiu entre les dues entitats, amb la presència dels alcaldes de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, i de Manresa, Valentí Junyent, que són alhora presidents de les respectives fundacions.

A finals del curs passat la Fundació Universitària Balmes, titular de la Universitat de Vic, i la Fundació Universitària del Bages van arribar a un acord de federació amb la finalitat d’obtenir un major aprofitament dels recursos i buscant l’afinitat en les àrees de coneixement.

La importància de la federació dels dos centres universitaris és cabdal de cara a aconseguir una universitat sòlida, amb més massa crítica i més capacitat de projecció internacional.

A partir de l’entrada en vigor del canvi de nom, la Universitat de Vic ja emetrà els seus títols oficials amb la nova denominació, mentre que els estudis de la FUBages començaran el procés de desadscripció de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El reconeixement del nom és un pas més en aquest procés que ha de culminar el curs 2015-16 amb una oferta de titulacions conjunta. El mes de desembre passat, els patronats de les dues fundacions ja van simbolitzar l’acord de federació amb un intercanvi de patrons.

Actualment la federació està treballant en el disseny d’una oferta de formació contínua conjunta i en la integració del professorat de la FUBages en grups de recerca i a l’Escola de Doctorat de la UVic.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, UVic-UCC i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.