22 empreses i 23 alumnes d’UManresa participen en la Fira Borsa de Treball del programa Prèmium

11 de novembre de 2015   23 alumnes de tercer i quart curs dels estudis de Gestió d’Empreses d’UManresa han participat aquest dimecres, 11 de novembre, en la segona edició de la Fira Borsa de Treball. La Fira Borsa de treball posa en contacte alumnes i empreses adherides al programa Prèmium. Aquest contacte es fa a través d’una ronda d’entrevistes breus durant les quals les empreses i els alumnes es coneixen. A partir d’aquestes entrevistes es decideix on faran les pràctiques becades els estudiants dels darrers cursos de Gestió d’Empreses. Com a novetat, en aquesta segona edició, tres alumnes han mantingut les entrevistes via Skype perquè estan participant en programes Erasmus a Finlàndia i a Alemanya.

El programa Prèmium compta amb la col·laboració de 28 empreses del territori, que ajuden els alumnes en la seva formació acollint-los durant un període de sis mesos de pràctiques becades. Algunes de les empreses no han participat en la Fira Borsa de Treball perquè havien fet entrevistes prèviament o perquè han decidit mantenir l’alumne becat en la primera edició del programa.

Abans de la Fira Borsa de Treball, els alumnes han tingut accés a un dossier de les empreses en el qual expliquen la seva activitat i el perfil d’estudiant que busquen. A partir d’aquesta informació, els alumnes seleccionen sis empreses amb les quals entrevistar-se durant la Fira. Després de les entrevistes, les empreses seleccionen un mínim de tres alumnes segons les seves preferències. A finals d’aquesta setmana es decidirà en quines empreses farà l’estada de pràctiques cada alumne.

L’objectiu del programa Prèmium és oferir un plus en la formació dels alumnes dels estudis d’Empresa, fins ara Gestió d’Empreses i des d’aquest curs 2015-2016, ADE. Es tracta que els alumnes que s’hi adhereixin surtin millor preparats per facilitar la seva inserció al mercat laboral quan acabin la seva formació. Els alumnes acollits al Prèmium reben més formació en idiomes i tenen garantits dos períodes de sis mesos de pràctiques (en els darrers dos cursos del grau), que els permeten adquirir experiència laboral. Des d’aquest any, també, participaran en activitats formatives de simulació d’habilitats directives.

Les empreses que col·laboren el en Prèmium són ARaymond, Maxion Wheels, Sala Team, Tecnium, Ausa, Tous, Iberpotash, Stradivarius, Friman, Pujol Gear Solutions, Oliva Torras, Kids&Us, Fundació Sociosanitària de Manresa, Regió7, Busquet, Autopulit, Denso, Montserrat, Catalana de Perforacions, Grup Santasusana, Althaia, deporvillage, UVE, Avinent, Mútua Manresa, Macsa id, Sobrerroca Terra i Funderia Condals.

La Fira Borsa de Treball ha començat amb una conferència de Ramon Costa, Project and Change Director Partner del MICProductivity, Ramon Costa, que ha parlat de les habilitats digitals per a un nou món del treball i sobre les competències que han de tenir els treballadors en el món digital. Tot seguit s’ha fet un esmorzar networking en el qual han participat alumnes i els directius i responsables de les empreses.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Empresa i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.